Un medic infectat cu COVID-19 a dat în judecată Ministerul Sănătății și alte cinci instituții pentru a fi externat

Un medic din Iași, diagnosticat cu COVID-19, a dat în judecată șase instituții, printre care Spitalul de Boli Infecțioase și Ministerul Sănătății, pentru a fi externat. Instanța l-a obligat să rămână internat, precizând că cererea de externare de urgenţă nu se justifică. Managerul spitalului spune că judecătorii „au judecat în litera, dar și în spiritul legii”.

Potrivit Digi 24, este vorba de o doctoriță ginecolog, care a fost confirmată cu COVID-19 la sfârşitul lunii iunie. La trei zile după internare, aceasta a cerut în instanţă să fie externată de urgenţă şi să i se permită să rămână în izolare la domiciliu sub supravegherea medicului curant.

Deoarece solicitarea nu i-a fost acceptată, doctorița respectivă a dat în judecată Spitalul de Boli Infecțioase, Ministerul Sănătăţii, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, IGSU, dar și Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Iaşi. Judecătorii au decis, însă, că cererea de externare de urgenţă nu se justifică.

„O doctoriţă ne-a dat în judecată că a stat în spital având o formă cu noul coronavirus uşoară. Spitalul a câştigat acest proces, de unde rezultă că magistraţii de la Judecătoria Iaşi au înţeles faptul că un pacient cu o astfel de infecţie poate fi o sursă de infecţie, deci, aş spune eu, au judecat în litera şi spiritul legii”, a declarat la Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, pentru Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here