Un mare dezvoltator imobiliar din Capitală este în centrul unui scandal legat de coronavirus

FOTO: joffi/Pixabay.com
FOTO: joffi/Pixabay.com

Unul dintre marii dezvoltatori imobiliari, care are blocuri în mai multe sectoare ale Capitalei, este în centrul unui scandal legat de infecțiile cu coronavirus, potrivit jurnalist.ro.

Săptămâna trecută, 34 de muncitori indieni și nepalezi de pe un șantier din Sectorul 4 au fost depistați pozitivi cu COVID-19. Ulterior, s-a descoperit că aceștia făceau parte dintr-o comunitate de 108 municitori.

Despre numele companiei și locațiile din Capitală în care muncitorii lucrau nu s-a spus nimic. Potrivit jurnalist.ro, acest lucru s-a întâmplat din cauza comunicatelor care au venit din partea autorităților statului și în care s-a evitat în mod suspect să spună că muncitorii respectivi erau ai dezvoltatorului imobiliar Metropolitan Residence.

Tot jurnalist.ro mai scrie că scandalul muncitorilor îmbolnăviți a explodat doar în locația din Berceni.

„S-a dat de înțeles că doar acolo ar fi acele barăci unde sunt cazați 100 de indieni și nepalezi. În realitate, Metropolitan Development are 5 locații în prezent: Berceni, Viilor, Mihai Bravu, Metalurgiei, Nordului. Ancheta epidemiologică arată că au fost depistate focare de Covid 19 încă de pe data de 9 august. Nimeni nu a sistat activitatea după primul caz.

În plus, în imobilele din Berceni sunt deja mutați proprietari, în circa 200 de apartamente. Nefiind finalizate finisajele, indienii îmbolnăviți au intrat zilnic în acele clădiri, pentru a presta diverse munci. La acest risc se adaugă libera circulație a acelorași muncitori, nu doar în timpul programului de muncă, ci și în afară. Sursele noastre spun că angajatorii de la Metropolitan au fost la curent cu primele îmbolnăviri, încă din prima parte a lunii august.

Anunțarea DSP-ului a fost făcută prima dată pe 13 august. Situația a explodat nu pentru că s-au sesizat dezvoltatorii, ci pentru că proprietarii apartamentelor de acolo i-au remarcat pe indienii bolnavi! De la acel moment a apărut o situație tensionată chiar și în firmă, angajați români făcând o mică revoltă”, scrie jurnalist.ro.

Pe 23 august, când subiectul a ajuns în presă, autoritățile au promis anchete gestionate de mai multe autorități, însă la aproape o săptămână s-a lăsat tăcearea.

Jurnalist.ro mai scrie că unul dintre cei care dețin firma de dezvoltări imobiliare Metropolitan a construit în 2010 un ansamblu de locuințe în Popești Leordeni fără autorizații și a vrut să se branșeze ilegal la sistemul de canalizare a localității. Această faptă i-a adus o condamnare de 3 ani cu suspendare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here