Un manager de spital cere lockdown de cel puțin două săptămâni

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, Florin Roşu, susține că este necesară iniţierea unui nou lockdown pentru o perioadă de minimum două săptămâni, iar această măsură ar trebui dublată de obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale.

„Din punctul meu de vedere, este momentul iniţierii unui nou lockdown de cel puţin două săptămâni, acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit. Cu riscul oprobriului, consider aceste măsuri ca fiind oportune, mai ales că văd disperarea din ochii pacienţilor, oboseala fizică şi psihică a colegilor mei”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, potrivit Agerpres.

Medicul recomandă oamenilor se vaccineze. „Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum. Efectele le vom vedea peste o lună, când, datorită creşterii ratei de vaccinare, numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată”, a explicat Florin Roșu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here