Un lider PNL cerere BOMBĂ: UMDR să iasă de la guvernare!

Kelemen Hunor, interzis în Ucraina, Scandal diplomatic Ungaria-Ucraina, udemeriștii de învârt de noi privilegii

UDMR este în momentul de față în afara Guvernului prin acțiunile pe care le-a făcut, a declarat deputatul Adrian Cozma, liderul PNL Satu Mare, joi, pe B1 TV.

După câteva zile în care liderii UDMR au evitat să comenteze declarațiile rasiste pe care le-a făcut premierul ungar Viktor Orban în România, președintele partidului, Kelemen Hunor, vicepremier în Guvernul României, l-a apărat pe șeful guvernului de la Budapesta.

CITEŞTE ŞI: PSD şi PNL, luaţi la rost la Iaşi: Nu vrem să fim scavii noii ordini mondiale! Rafila abia a scăpat: Afară cu OMS din ţară

Întrebat de ce ar trebui să plece UDMR de la guvernare, liberalul a explicat: „Eu mi-am exprimat un punct de vedere foarte clar. Atât timp cât Guvernul s-a dezis de declarațiile domnului Orban, și viceprim-ministrul, și un ministru al Guvernului aplaudă toate aberațiile pe care a putut să le spună domnul Orban, este clar că acei membri ai Guvernului, din momentul acela, sunt în afara Guvernului. Este clar”.

„Mai trebuie să menționăm un lucru. Guvernul ia decizii în unanimitate, nu există vot. Tot așa se raportează la relațiile cu alte țări sau cu conducătorii altor țări. Membrii Guvernului nu votează relația noastră cu Ungaria sau cu Viktor Orban. Membrii Guvernului sunt în totalitate de acord cu ce spune și ce face premierul, sau sunt în afara Guvernului și a guvernării. În momentul de față, UDMR este în afara Guvernului foarte clar prin acțiunile pe care le-a făcut”, a adăugat Adrian Cozma.

Rasismul, taxat

El a explicat că Guvernul, prin vocea premierului Nicolae Ciucă și a șefului diplomației române, Bogdan Aurescu, și-a exprimat deja poziția pe tema declarațiilor rasiste pe care le-a făcut Viktor Orban.

„Atât timp cât premierul s-a exprimat foarte clar, dar în stilul caracteristic, mai elegant, s-a exprimat și cred că a punctat foarte bine, iar domnul Aurescu, ministrul de Externe, a fost pe aceeași idee, cred că putem spune că există o poziție a Guvernului, atât timp cât premierul dezaprobă astfel de afirmații care au fost făcute acolo”, a continuat deputatul PNL.

„Lucrurile se analizează și este bine că nu s-au luat decizii la cald. Din punctul meu de vedere, și am mai spus acest lucru, Viktor Orban n-are ce căuta în România în afara vizitelor oficiale, atunci când e invitat de premier, Președinte sau Parlament. Acest lucru trebuie să fie foarte clar, pentru că se forțează și vedem cum noi toți, la două săptămâni, trebuie să analizăm ce face UDMR și să vedem ce face UDMR sau ce atitudine mai are UDMR față de anumite derapaje care, din păcate, există. Le face susținut”, a mai spus Adrian Cozma.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here