Un italian care a rămas fără loc de muncă pentru că nu e vaccinat vrea să emigreze în România

Un șofer italian, în vârstă de 52 de ani, Michele Mancini, din Torino, a devenit un simbol al anti-vacciniștilor din țara sa după ce opiniile sale au fost prezentate pe larg în cotidianul Corriere della Sera.

Acesta spune că s-a decis pe 15 octombrie 2021 să nu se vaccineze indiferent de repercusiuni. Acum nu mai are niciun venit de trei luni, trăiește din economii, iar pe părinții săi nu-i poate vizita pentru că îi este teamă că s-ar putea îmbolnăvi.

”În opinia mea, decretul guvernamental este neconstituțional. Nu sunt un împotriva vaccinului, dar cred că nu este legal să forțezi pe cineva să se vaccineze. Am creier și pot decide ce să fac cu viața mea. (…) Nu m-am vaccinat și nu voi vaccina pentru că nu vreau să mă supun la ceea ce eu numesc o dictatură.

Nu neg existența coronavirusului, dar sunt convins că dacă o persoană s-ar infecta, ar putea exista tratamente alternative care să permită recuperarea. Și apoi gripele au făcut multe mai multe victime în trecut (…) Pe părinții mei, care sunt amândoi vaccinați, nu-i pot vizita pentru că mi-e teamă că ar putea contracta virusul și atunci ar trebui să mă lupt cu frații mei”, susține el.

Spune că i-au fost suficiente economiile pentru a trăi până acum, iar în viitor nu exclude emigrarea în România.

„Am fost un mare economisitor și pentru moment supraviețuiesc. Eu și soția mea am convenit de comun acord să nu ne supunem unei obligații care, în opinia mea, este incorectă și ilegală. Dacă asta ar continua, aș putea pleca și din Italia, poate în Croația sau România”, a mai spus el.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here