Un infractor român a pus Austria pe jar. Cum a fost prins

FOTO: LPD NO
FOTO: LPD NO

Un infractor român a fost căutat ani la rând de polițiștii austrieci, după ce a reușit să evadeze dintr-o închisoare. A fost prins zilele trecute, lângă Cluj, la Florești.

Românul a fost închis în septembrie 2020 pentru infracţiuni asupra proprietăţii în Germania şi urma să fie deportat în România. Înainte de a ajunge în ţară, a petrecut câteva zile în tranzit în închisoarea din localitatea austriacă St. Polten, dar a reuşit să evadeze, după un plan care i-a luat prin surprindere pe gardieni, a notat săptămânalul austriac Niederösterreichische Nachrichten.

Românul i-a păcălit pe cei care îl păzeau și a fugit dintr-un spital, unde a fost dus sub escortă, după ce a acuzat probleme de sănătate. S-a urca într-o mașină care îl aștepta și în care se aflau trei complici.

Doi ani mai târziu, infractorul a fost  prins în România, la Floreşti, în judeţul Cluj, după ce a lăsat jos garda şi a făcut o greşeală care l-a costat. Bărbatul a intrat în maşina unei femei pentru a se odihni, dar a fost observat, iar aceasta a anunţat Poliţia.   

„La data de 4 mai, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, în baza unei sesizări, au depistat în comuna Floreşti, un bărbat, de 28 de ani, pe numele căruia au fost semnalate  trei mandate de arestare, unul emis de autorităţile române şi două emise de autorităţile din Austria, respectiv Ungaria. În fapt, la aceeaşi dată, în jurul orei 08.45, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Cetăţi, din comuna Floreşti, un bărbat se află într-un autoturism, care nu îi aparţine.  

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la locul indicat unde l-au găsit pe acesta într-un autoturism, care se afla parcat pe strada respectivă. Având în vedere faptul că nu era cooperant şi vorbea incoerent, poliţiştii l-au condus la secţia de poliţie pentru a-i putea stabili identitatea”, au informat reprezentanţii Poliţiei Cluj.  

Din verificările derulate, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe bărbat şi au constatat că pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către autorităţile române şi două mandate europene de arestare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here