Un europarlamentar cere pedepse mai dure pentru cei care agresează medici sau cadre didactice

Spital Sursa foto: Google
Spital sursa foto: Google

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru vrea pedepse mai mari pentru cei care „agresează personalul medical sau didactic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu”. Legea este necesară în contextul masacrului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din județul Buzău, unde patru pacienți au fost omorâți, iar alte 9 persoane au fost rănite grav. 

„Solicit adoptarea de urgenţă! Această lege va salva vieţi. Până când nu va fi adoptată colegii mei şi personalul didactic vor fi în continuare ameninţaţi şi loviţi. Ultimul caz a fost chiar azi: 4 morţi şi 9 răniţi. 4 din 5 cadre medicale sunt molestate fizic sau verbal. Suntem pe un teren minat! Proiectul meu de lege (redepus pe 24.04.2019, pentru care am cerut adoptarea în procedură de urgenţă) este primul care prevede o nouă încadrare juridică -cea de ultraj -precum şi înăsprirea pedepselor pentru cei care agresează personalul medical sau didactic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, a scris europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, pe Facebook.

Crimă oribilă la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: un bolnav a ucis patru pacienţi

Tudor Ciuhodaru subliniează că un astfel de proiect de lege va duce la descurajarea situațiilor, precum cea de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău, unde un pacient a omorât patru pacienţi şi a rănit alţi nouă. „Apreciem că acest lucru va duce la descurajarea unor astfel de situaţii şi va permite cadrelor medicale şi didactice să poata acţiona eficient în interesul pacientilor şi al elevilor. Concret proiectul meu de lege prevede ca agresarea personalului medical şi didactic (aflat întimpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu) să fie încadrată la ultraj, similar cu cea a poliţiştilor şi jandarmilor, iar astfel pedepsele să fie majorate cu 50%”, a precizat Ciuhodaru.

Europarlamentarul PSD mai spune că toate aceste profesii au drept scop binele cetăţeanului. „Personalul medical sau didactic este expus direct la astfel de situaţii iar agresarea acestuia în timp ce îşi desfăşoară activitatea se poate solda chiar cu pierderea vieţii celor trataţi în acel moment sau cu traume asupra elevilor”.

Un bolnav internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru persoane internate şi a rănit grav alte nouă după ce a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie şi i-a lovit în cap.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here