Un elev dat afară de la Evaluarea Națională după ce a fost prins cu telefonul mobil! Dat de gol de un mesaj RO-ALERT

Schimbări importante pentru elevi
Schimbări importante pentru elevi

Unul dintre cei trei elevi care au fost eliminaţi din examenul de matematică de la Evaluarea Naţională 2021 după ce au fost prinși cu telefoanele mobile în sala de examen, a fost dat de gol de un mesaj RO-Alert pe care l-a primit în timpul probei, a transmis joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o informare de presă.

Cîmpeanu a explicat că toţi trei au fost prinşi cu telefoanele mobile asupra lor, lucru interzis de metodologie. „Unul a primit mesaj RO-Alert în timpul examenului”, a precizat ministrul.

Au fost eliminați 3 elevi

În afară de cei trei elevi eliminați din examen, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că „nu au fost, din fericire, incidente majore”. Joi, 24 iunie, a avut loc proba la matematică, la Evaluarea Națională 2021. La examen, au fost prezenți 123.250 de candidați (93,95%) și au absentat 7.926 de candidați.

CITEȘTE ȘI: Cîmpeanu nu prea vrea vouchere pentru meditații: Ar fi blocaj, ar vrea toți!

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației Baremul de corectare pentru proba de matematică a fost publicat pe site-ul subiecte.edu.ro, marți, 22 iunie, la ora 15.00.

Subiectele la matematică au fost rezolvate în direct, în studioul Libertatea, de către profesorul de matematică Costel Chiteş, lector doctor la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei D. Cantemir şi profesor la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu. Cei nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații în perioada 29 iunie 2021 (16.00 – 19.00) – 30 iunie 2021 (8.00 – 12.00), inclusiv online. În perioada 30 iunie – 4 iulie 2021 are loc soluționarea contestațiilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here