Un director şi un consilier din Primăria Sectorului 1 au fost trimişi în judecată de DNA pentru mită

Marea Unire

Primăria Sectorului 1Procurorii DNA Ploiești i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Răzvan-Mihai Iordan, la data faptelor director al Direcției Inspecție, și pe Dan Toma, la data faptelor șef birou, ulterior director executiv adjunct, din Primăria Sectorului 1 București, ambii pentru mai multe fapte de luare de mită.

DNA precizează că, în cursul anilor 2006 și 2010, cei doi au pretins și primit de la un om de afaceri, sumele de 15.000 de euro respectiv 30.000 de euro (în două tranșe), pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să dispună întocmirea și semnarea proceselor verbale de recepție ale unor lucrări de construcție.

„În cursul anului 2008, în aceleași calități și în aceleași circumstanțe, cei doi inculpați au pretins și primit, de la un alt om de afaceri, dezvoltator imobiliar, câte 70.000 euro”, susțin procurorii. În cauză, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin celor doi inculpați de la Primăria Sectorului 1.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here