Un copil s-a accidentat la un loc de joacă din Parcul Tei. Reacţia viceprimarului Sectorului 2

Dan Cristian Popescu despre Viorica Dăncilă Pro Romania

Un copil s-a accidentat într-un loc de joacă din Parcul Tei şi a ajuns la spital, iar viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a anunţat că a fost începută o verificare la toate locurile de joacă din această zonă.

“Din fericire, nu și-a rupt coloana, e un accident regretabil care s-a întâmplat ieri (n.red. — miercuri), în Parcul Tei, la unul dintre locurile de joacă. S-a desprins o chingă sau s-a rupt o frânghie, nu știm exact încă, este o anchetă ANPC în curs. Fetița a căzut de la aproximativ un metru, a fost dusă la spital, au fost făcute verificări. Din informațiile pe care le avem, înțelegem că nu este nimic grav. (…) Am demarat o verificare la toate locurile de joacă, cu toate că acestea se verifică săptămânal de către angajații ADP. Acolo e și un regulament afișat despre vârsta copiilor care pot utiliza aceste locuri de joacă și producătorul și toate informațiile necesare. (…) Când a venit Salvarea, ei au spus să nu se miște, că e posibil să se fi rupt coloana, că e o măsură preventivă bună, dar înțeleg că nu e afectată coloana. (…) Dacă cineva trebuia să verifice și nu a verificat, atunci va fi sancționat. Dacă nu a verificat bine, iar poate fi o sancțiune, să vedem”, a spus joi viceprimarul, citat de Agerpres.

Potrivit unor precizări ale Primăriei Sectorului 2, a fost începută o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor producerii acestui incident. “Complexul de joacă din Parcul Tei la care s-a petrecut incidentul a fost produs în anul 2007 în Germania, de către o firmă specializată, importat și instalat de către o societate comercială din Oradea; săptămânal, angajații autorizați ai Administrației Domeniului Public Sector 2 efectuează reviziile tuturor ansamblurilor de joacă din parc pentru a stabili dacă acestea prezintă siguranță în exploatare; în cazul în care se constată probleme în funcționarea ansamblurilor de joacă care pun în pericol siguranța copiilor se interzice, de urgență, utilizarea acestora până la remedierea defecțiunilor. (…) Ansamblul de joacă la care s-a petrecut incidentul are trecute, la vedere, toate informațiile privind categoriile de vârstă (4 — 12 ani) pentru care a fost construit, datele de identificare a firmei producătoare și a reprezentantului legal din România”, arată sursa citată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ