Comisar de penitenciar a fost reținut de DNA Constanța. Ce șpăgi primea de la deținuți

comisar de penitenciar a fost reținut de DNA

Un comisar de penitenciar a fost reținut de DNA Constanța pentru 24 de ore după ce a introdus telefoane și alcool în închisoare.

Comisarul Silviu Ioan Ionete a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA Constanța, fiind acuzat de luare de mită și introducerea în penitenciar de telefoane mobile, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool.
Potrivit DNA, în perioada februarie – martie 2019, Silviu Ioan Ionele Silviu a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la un deținut acuzat de omor. Deținutul făcea parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda “Accidentul”.

A primit mită 6.500 de lei

Pentru aceste „servicii”, ”comisarul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranșe, 6.500 lei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anunță că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Ionele Silviu Ioan este prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor și al ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanța – Serviciul de Investigații Criminale.

LĂSAȚI UN MESAJ

*