Un bărbat din județul Brașov a amenințat că se sinucide de pe o stâncă. Cum a fost salvat

Foto, jandarmi. Sursa: digi24
Foto, jandarmi. Sursa: digi24

Un bărbat din județul Brașov a amenințat că se aruncă de pe o stâncă, fiind salvat de salvatorii montani.  El a apelat la 112 să-și anunțe intenția.

Jandarmii au reușit să ajungă la timp, astfel încât bărbatul să fie salvat. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, Zaharia Ion, a declarat că un jandarm a reușit să-l prindă pe bărbat și să-l tragă din zona periculos din Prăpăstiile Zărneștilor, după ce a spus că îi oferă o țigară.

Cum a fost salvat bărbatul

“Acest apel a fost efectuat de bărbatul în cauză și a spus la 112 că vrea să se sinucidă. Este vorba de zona Prăpăstiile Zărneștilor. Este o zonă extrem de periculoasă. Având în vedere că este o zonă montană, s-au constituit mai multe echipe și de jandarmi și de polițiști și colegii noștri de la ISU au fost prezenți. Având în vedere particulartitatea locului, au mai fost chemați de acasă și alți colegi. Printre care și cel care l-a salvat pe acest bărbat, potrivit digi24.ro.

Colegul nostru știe foarte bine zona. Până la urmă l-a găsit după urmele pe care le-a lăsat în zăpadă după mai bine de o oră.

Legătura telefonică cu apelantul a fost foarte dificilă. Pentru că în zonă nu este semnal foarte bun și i se mai descărca și telefonul acestui bărbat.

El nu a avut revendicări. A spus că nu vrea să vadă polițiști, uniforme. Că se aruncă. Colegul meu era îmbrăcat în civil și s-a dus singur lângă el. Când l-a observat i-a spus «nu te apropia că mă arunc. N-are rost să mai trăiesc, viața oricum nu are rost». Era destul de apatic. Au urmat negocieri cam de o oră, timp în care colegul meu s-a retras. Iar a mai mers să mai discute cu el. În cele din urmă, sub pretextul unei țigări, i-a spus «îmi dai o țigară?». Colegul meu nu fumează. Cu toate acestea, i-a spus «bine, uite, îți dau o țigară». În momentul respectiv a reușit să se apropie de el, să întindă mâna. Iar ăla a fost momentul în care efectiv l-a tras dintr-o zonă în care se afla. O zonă foarte periculoasă, într-o zonă sigură.

A fost preluat de un echipaj SMURD, a fost evaluat pentru că a stat multă vreme în zăpadă până la brâu. Era zăpada foarte mare în locul respectiv. El nici nu era echipat adecvat. Avea haine de stradă”, a declarat purtătorul de cuvânt IJJ Brașov.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here