Un avocat acuză: S-au pierdut miliarde de lei din pensiile oamenilor! Au investit în obligațiuni emise de o bancă rusească!

Gheorghe Piperea a postat un mesaj pe rețelele sociale în care acuză că s-ar fi pierdut miliarde de lei din banii Pilonului II de pensii. Administratorii dau vina pe pandemie și război, dar au investit bani în obligațiuni rusești, care nu mai au nicio valoare, acuză Piperea.

Avocatul și profesorul de drept Gheorghe Piperea critică dur fondurile private de pensii, ai căror angajați încasează comisioane uriașe. În plus administratorii acestor fonduri fac legea pentru că nimeni nu face controale serioase. „Sunt 8 milioane de asigurați la fondurile de pensii administrate privat (Pilon II). Sunt 88 de miliarde de lei acumulați în aceste fonduri, iar statul vrea să le dea și mai mult, ridicând procentul de prelevare din CAS de la 3,5 la 4,5 %.

CITEŞTE ŞI: Avocatul Piperea: „Primarul general este obligat să își dea demisia”

Sunt 7 societăți-administratori „privați” ai acestor fonduri de pensii. În aceste societăți lucrează câteva sute de persoane, care încasează comisioane și bonusuri de câteva sute de milioane anual. Din această postură, de vătaf pe 88 de miliarde de lei, cele 7 entități fac legile, cutumele și jocurile în această țară. Folosesc pentru asta experți, influenceri și politicieni de teapa lui Cîțu.

Controlul și supravegherea activității lor sunt tot atât „eficiente” pe cât au fost în cazul băncilor abuzive, incorecte și recalcitrante. Sau pe cât sunt acum în cazul serviciilor secrete, care fac justiție prin delegare și protocoale, alegeri electorale în locul nostru, afaceri sub acoperire, cloud guvernamental și spionaj digital al cetățenilor, colectare de date biometrice ale populației și „politici” sanitare, legi și câte și mai câte”, a scris cunoscutul avocat Gheorghe Piperea pe Facebook.

Incompetenţa administratorilor fondurilor private

El critică dur și incompetența administratorilor de fonduri private de pensii care au pierdut miliarde de lei din banii oamenilor. Mai mult au investit în obligațiuni emise de o bancă rusească.

„Se întâmplă ca din această postură vătafii fondurilor de pensii să piardă procente mari din averea celor 8 milioane de viitori pensionari (8% din 88 de miliarde înseamnă cca 7 miliarde de lei), dând vina pe plandemie și pe Putin – doar că, ce să vezi, o „investiție” de cca 350 de milioane a fost plasată de aceiași vătafi în obligațiuni (bonduri) emise în România de o bancă rusească, bancă din care Statul român s-a retras, lăsând obligațiunile respective cu valoare zero: nimeni nu mai vrea să le cumpere, nimeni nu mai speră să fie achitate la scadență”, se mai arată în postarea avocatului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here