Un asteroid considerat potenţial periculos se va apropia sâmbătă de Pământ. De unde va putea fi observat

Ziua Asteroidului Sursa foto: http://blog.asteroidday
Ziua Asteroidului Sursa foto: http://blog.asteroidday.org

Asteroidul (99942) Apophis, considerat de specialişti potenţial periculos, va putea fi urmărit de la Observatorul Astronomic din Galaţi în ziua de 6 martie, precizează reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Potrivit acestora, asteroidul (99942) Apophis este inclus în categoria asteroizilor potenţial periculoşi, fiind numiţi şi Potentially Hazardous Asteroids (PHAs).

„Un asteroid se numeşte potenţial periculos dacă îndeplineşte în acelaşi timp două condiţii. Prima condiţie este că distanţa minimă între orbita asteroidului şi orbita Pământului să fie mai mică de 7,5 milioane de kilometri. Ceea ce înseamnă aproximativ 19,5 distanţe Pământ-Lună. Iar a două condiţie este că diametrul asteroidului să fie mai mare de 140 de metri”, spun specialiștii.

Asteroidul, observat în anul 2013 de la Observatorul Astronomic din Galaţi

Asteroidul a fost descoperit în anul 2004 la Kitt Peak Național Observatory din SUA. În anul 2013 a fost urmărit prima oară şi de la Observatorul Astronomic din Galaţi.
 Perioada de rotaţie în jurul Soarelui este de 0,89 ani tereştri. Diametrul estimat al acestui asteroid este cuprins între 220 şi 680 metri.

La ce oră poate fi văzut

Pe 6 martie, la ora 1,06 (UT), asteroidul (99942) Apophis va trece prin apropierea planetei noastre. Evoluţia lui va putea fi urmărită de la Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

În anul 2029, asteroidul (99942) Apophis va trece din nou prin apropierea Pământului, potrivit dcnews.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here