Un alt medic român a pierdut pierdut lupta cu COVID-19

covid

Un medic de familie din județul Maramureș, în vârstă de 64 de ani, a murit din cauza infecției COVID-19. Acesta era internat de două săptămâni într-un spital din Baia Mare. Starea de sănătate i s-a deteriorat foarte mult și a pierdut lupta cu viața. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea, a anunţat, decesul cauzat de infecţia cu noul coronavirus al primului medic din judeţ.

„Chiar şi eroii perioadei sumbre pe care o traversăm, medicii care se pun paravan între pacienţi şi un inamic invizibil şi nemilos, ajung să fie răpuşi. Astăzi, 2 iulie, ne-a părăsit dr. Nicolae Ştrempel, care profesa ca medic de familie, în comuna Satulung”, a scris Zetea într-o postare pe Facebook.

Primul erou în halat alb din Maramureș care a pierdut lupta cu noul coronavirus

Medicul s-a stins din viaţă la vârsta 64 de ani, după aproximativ două săptămâni de luptă cu virusul SARS-CoV-2. Internat iniţial la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, cu simptomatologie specifică, acesta a fost testat, iar în urma rezultatului pozitiv a fost transferat la Spitalul Suport din Baia Mare. Din nefericire, starea de sănătate i s-a deteriorat în ritm alert și, deși colegii săi au depus toate eforturile pentru a-l salva, dr. Nicolae Ștrempel a pierdut lupta nedreaptă.

„Executivul Consiliului Județean Maramureș este alături de familia îndurerată, de apropiați, dar și de miile de pacienți care și-au recăpătat sănătatea datorită profesionalismului și dăruirii cu care au fost tratați și care, astăzi plâng această grea pierdere. De asemenea, îi asigurăm de întreaga recunoștință pe toți cei care, cu curaj și devotament, îmbracă zi de zi haina de medic, în încercarea de a le oferi ajutor semenilor”, a scris reprezentanții CJ Maramureș.

Zetea a lansat un apel la responsabilitate, la respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială, la continuarea efortului colectiv de stopare a pandemiei. „De astăzi, Maramureșul și comunitatea medicală sunt mai sărace, iar noi suntem părtașii altei lecții dure, în lupta inechitabilă în care ne-am angajat cu luni de zile în urmă”, a încheiat președintele CJ Maramureș.

Un medic chirurg român a murit din cauza COVID-19. Avea 65 de ani

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here