Uleiul a ajuns la peste 6 euro în Germania! O familie nu mai poate cumpăra decât un litru

În Germania, un litru de lei de floarea soarelui a ajuns să coste 6 euro.

Pentru a ne putea da seama de gravitatea situaţiei, trebuie spus că în Germania, floarea soarelui crește pe aproximativ 30.000 de hectare, restul materiei prime era importată din Ucraina.

Din acest motiv, în săptămânile și lunile următoare vor exista restricții privind fluxul de mărfuri din floarea soarelui, in și soia din regiunea de conflict. Dacă există blocaje pe termen scurt în materiile prime individuale, acestea sunt foarte greu de înlocuit, anunță oficialii germani.

94% din importuri

În unele magazine nu se mai găsește deloc, iar altele permit familiilor să cumpere un singur litru. Oficialii îi sfătuiesc pe oameni să aibă provizii în cămară. Raționalizarea acestui produs există de aproximativ două luni, de când a început războiul din Ucraina. Inițial puteai cumpăra maxim 2 litri, dar există magazine care au redus la jumătate.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Agriculturii face mişto de cei care s-au înghesuit la ulei: Au aruncat banii degeaba!

Germania acoperă 94 la sută din necesarul de ulei de floarea-soarelui cu importuri. Acesta este rezultatul cifrelor de la Asociația Industriei de Prelucrare a Semințelor Oleaginoase (OVID). Asociația avertizase deja asupra unui blocaj cauzat de criza din Ucraina de la 1 martie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here