Udrea va fi extrădată până vineri: A făcut plângere la Inspecţia Judiciară

Autoritățile românești și cele bulgare acționează rapid după decizia instanței din țara vecină de aprobare a predării Elenei Udrea în baza mandatului european de arestare.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunţat că, în dimineața zilei de miercuri s-a primit din Bulgaria solicitarea de punere la punct a procedurii de predare. Autoritățile din cele două țări lucrează la un plan concret care va permite aducerea Elenei Udrea în țară până pe 20 iunie.

CITEŞTE ŞI: Udrea a intrat în gura procurorului general: Sper să probeze!

Curtea de Apel din Sofia a decis, vineri, „extrădarea” (predarea către România, în baza mandatului european de arestare) Elenei Udrea, după ce fostul ministru a fost prins în 7 aprilie, la granița dintre Bulgaria și Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Udrea a plecat în Bulgaria înainte de pronunţarea deciziei şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.

Acuzaţii

Silvia Uscov, avocata Elenei Udrei, a anunțat că a depus deja o sesizare la Inspecţia Judiciară şi aşteaptă ca această speţă să fie anchetată cât mai repede. La începutul acestei săptămâni, Udrea, care se află încă în arest în ţara vecină, Bulgaria, a afirmat că Parchetul General a intervenit pentru a-i determina pe judecători să se pronunţe împotriva contestaţiei în anulare formulate de aceasta.

Invitată la emisiunea „Ediţia Specială”, difuzată de canalul de televiziune Antena 3, Silvia Uscov şi-a declarat, la rândul său, stupoarea cu privire la decizia adoptată în dosarul Gala Bute.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here