Udrea a intrat în gura procurorului general: Sper să probeze!

Gabriela Scutea, procurorul general al României, a răspuns acuzațiilor formulate de Elena Udrea, conform cărora verdictul privind condamnarea sa din dosarul „Gala Bute” ar fi fost modificat după ce un judecător a fost ameninţat cu închisoarea de către Parchetul General.

CITEŞTE ŞI: Udrea se plânge la CSM şi face acuzaţii BOMBĂ: Unul dintre judecătorii mei a fost ameninţat cu puşcăria!

„Sper ca Elena Udrea să fi indicat în sesizarea către CSM cine ar fi judecătorul vizat, să se raporteze responsabil când face astfel de afirmații”, a declarat luni, Gabriela Scutea, procurorul general, luni pentru publicația Mainnews.

Transferul dosarelor SIIJ

„În primul rând, în perioada respectiva eram în proces de transfer al dosarelor fostei Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție către Secția de Urmărire Penală și Criminalistică și celelalte parchete, aveam doar un cadru provizoriu pentru anchete cu magistrați. În al doilea rând, un astfel de episod nu este real și nu caracterizează activitatea PICCJ”, a declarat Scutea.

Reacția procurorlui general vine după ce Elena Udrea a transmis pe Facebook, că a sesizat Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) pentru a verifica dacă s-au făcut presiuni asupra judecătorilor care au decis să mențină condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Udrea a sesizat CSM

Mai exact, Elena Udrea cere CSM să verifice dacă în dimineața zilei de 7 aprilie, când Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat decizia prin care i-a fost respinsă contestația în anulare, „cel puțin un judecător din cei patru care au fost pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General și amenințat cu pușcăria de cineva din conducerea instituției dacă va fi pentru admiterea contestației”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here