UDMR, scandal cu Simion: AUR este un partid politic şovin şi stupid!

UDMR respinge categoric afirmaţiile făcute de liderul AUR, George Simion, conform cărora este „o uniune culturală, un terorist etnic, care blochează orice formă de eficientizare a administraţiei locale”, a declarat joi liderul deputaţilor Uniunii, Csoma Botond, care a calificat AUR ca fiind un partid şovin, incapabil să guverneze România.

CITEŞTE ŞI: UDMR face scandal: Nu avem niciun motiv să ieşim de la Guvernare!

„Resping cu fermitate acea acuzaţie de „terorism etnic”. Consider că acest nou derapaj al AUR denotă faptul că AUR este un partid politic şovin şi stupid. Sigur că n-a adus niciun argument în favoarea acestei afirmaţii, pentru că nu avea de unde, când a spus o asemenea prostie. Iar în legătură cu reorganizarea teritorială liderul AUR a minţit, UDMR nu s-a opus niciodată acestei reorganizări. Am spus că trebuie să se facă o analiză temeinică. Această reformă administrativ teritorială a apărut în politica românească numai la nivel de declaraţii. N-a făcut nimeni o analiză cum ar trebui să se facă. Au fost nişte afirmaţii generale. Nu cred că o reformă administrativ-teritorială trebuie să se desfăşoare în acest mod (fără o analiză – n.r)”, a declarat Csoma Botond.

Atacuri

Potrivit acestuia, AUR nu are un program coerent de guvernare pentru România şi atunci vine cu atacuri „şovine”, mai ales că se apropie campania electorală.

„AUR are acest element de şovinism, atacă de multe ori comunitatea maghiară şi UDMR. Nu este prima dată când liderul AUR face acest lucru, o să mai facă. Din păcate, cu apropierea alegerilor vom asista şi la mai multe atacuri şovine din partea AUR-ului, fiindcă ei sunt incapabli să guverneze această ţară, deşi ei susţin că doresc acest lucru. Nu au idei, nu un program coerent de guvernare pentru România. Şi, când nu ai nicio opinie, nu ştii ce să faci, atunci vii cu atacuri de acest gen”, a transmis liderul deputaţilor UDMR.

Afirmațiile lui George Simion

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a acuzat miercuri UDMR că „blochează orice formă de eficientizare a administraţiei locale”, afirmând că niciodată nu se va împlini „dorinţa” acestei formaţiuni „de a avea o regiune în interiorul României”.

„Vreau să acuz public formaţiunea care a împiedicat orice formă de eficientizare a statului român. Se cheamă UDMR, o uniune culturală, un terorist etnic, care blochează orice formă de eficientizare a administraţiei locale, vrând să-i ţină blocaţi pe etnicii maghiari din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş şi impunând (…) o eventuală regiune autonomă. Spunem clar că suntem împotriva regionalizării României, dar avem nevoie de eficientizarea administraţiei, de o organizare mai suplă şi niciodată, nici în visele cele mai frumoase ale UDMR-ului, acea dorinţă a lor de a avea o regiune în interiorul României nu se va întâmpla”, a susţinut Simion, la o conferinţă de presă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.