UDMR foc și pară pe Orban: Să nu folosească comunitatea maghiară în rivalitățile și luptele interne ale PNL!

UDMR îi solicită lui Ludovic Orban să nu folosească comunitatea maghiară în rivalitățile și luptele interne ale PNL, după ce liderul liberal a spus, în Harghita, că județul este unul aparte, ocolit de investiții și în care românii de multe ori trebuie să se lupte ca să le fie respectate drepturile.

CITEȘTE ȘI: Boc: Orban încearcă strategia de victimizare tip Liviu Dragnea. Politica este pe voturi, nu pe victimizări

Purtătorul de cuvânt al UDRM, Hegedus Csilla, a transmis, luni, o replică la acuzațiile aduse de Ludovic Orban, în timpul turneului său electoral în Harghita, solicitându-i să nu folosească comunitataea maghiară în lupta internă din PNL.

Replica

„Ludovic Orban se află într-un turneu electoral prin Ținutul Secuiesc, iar noi constatăm că din păcate nu s-a pregătit cum se cuvine pentru acesta, iar declarațiile lui de ieri sunt pline de stereotipuri banale. UDMR respinge acuzațiile aduse și solicităm să nu folosească comunitatea maghiară în rivalitățile și luptele interne electorale ale Partidului Național Liberal. Noi am muncit întotdeauna pentru dezvoltarea Ținutului Secuiesc, pentru dezvoltarea Transilvaniei și nu dorim să auzim predicile și sterotipurile prostești ale unor politicieni români care-și aduc aminte doar în campanii că Ținutul Secuiesc există”, a spus purtătorul de cuvânt al UDMR.

Ce a spus Orban

Ludovic Orban a declarat, duminică, la Harghita, că acesta este „un judeţ aparte, în care românii chiar de multe ori trebuie să lupte ca să le fie respectate drepturile”, iar obligaţia PNL este să garanteze drepturile românilor şi în general drepturile fiecărui cetăţean român. El a mai spus că judeţul Hargita „a cam fost ocolit de investiţii”, acuzând că „unii dintre cei care au fost la butoanele administraţiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiţii pentru că se ştie foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care chiar dacă e un conglomerat de mai multe partide şi asociaţii, de fapt e unicul reprezentant politic şi are tendinţa să fie un soi de partid unic”. Orban a mai spus că UDRM „îşi ţine mai uşor alegătorii dacă ei sunt dependenţi”, precizând că „mai e un partid românesc care îi ţine dependenţi pe români şi îi doreşte pe români săraci şi needucaţi”.

Unde își face cumpărăturile Dia...
Unde își face cumpărăturile Diana Șoșoacă

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here