joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăUDMR acuză USR că se agață de guvernare: Nu pleacă nici dacă...

UDMR acuză USR că se agață de guvernare: Nu pleacă nici dacă nu se dcesființează SIIJ!

-

Senatorul UDMR Cseke Attila afirmă că UDMR nu se opune desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi consideră că discuţiile contradictorii dintre formaţiunile politice din coaliţie pe tema viitorului acestei structuri ar trebui să aibă loc în coaliţie, nu în afara acesteia.

„Nu se rupe coaliţia de guvernare. Eu sunt sigur de acest lucru. În primul rând, aceste trei formaţiuni politice sunt obligate, dacă vreţi, prin votul societăţii, să guverneze împreună, din punct de vedere politic nu există altă soluţie, cel puţin din punctul nostru de vedere, pentru România. Legat de declaraţiile din domeniul Justiţiei, noi ne-am dori foarte mult ca aceste declaraţii, aceste tipuri de dezbateri să le avem în interior şi după ce luăm o anumită decizie se poate comunica în afară. S-a comunicat foarte mult în exterior şi s-a comunicat mai puţin în interior. S-a dezbătut mai puţin în interior tema, deşi au fost dezbateri inclusiv la şedinţele de coaliţie, dar s-a încercat să se pună o anumită presiune, dacă vreţi, prin declaraţii publice şi aşa mai departe, or într-o coaliţie care ne dorim să fie încă trei ani şi jumătate şi care trebuie să fie trei ani şi jumătate, după juma de an asemenea tipuri de declaraţii nu ştiu dacă sunt foarte bine venite, dar în mod categoric nu se rupe coaliţia”, a afirmat Cseke Attila duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

CITEȘTE ȘI: UDMR îl face praf pe Stelian Ion în scandalul SIIJ: A luat-o pe arătură!

Acesta a explicat că UDMR şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie încă din primăvara acestui an, în şedinţă de guvern.

UMDR vrea SIIJ la Parchetul General

„UDMR susţine desfiinţarea SIIJ-ului, nu avem niciun fel de problemă cu această chestiune, singura noastră întrebare care a fost şi atunci, în şedinţa de guvern, a fost legat de unde se duc aceste dosare. Şi noi am spus că avem o secţie la Parchetul General – secţia de Urmărire penală şi criminalistică – unde ar trebui să se întoarcă, fiind la nivelul cel mai înalt”, explică Cseke Attila.

El crede că „dacă şi decizia trebuie luată în interior şi dezbaterea tot acolo trebuie să aibă loc”.
Cseke a afirmat că, dacă Senatul va fi chemat în sesiune extraordinară în care să se dezbată acest subiect toţi senatorii UDMR vor fi toţi prezenţi şi vor vota. Acesta menţionează că nu s-a ajuns la un acord în coaliţie cu privire la preluarea dosarelor SIIJ de către DNA, însă discuţiile pe acest subiect continuă.

„Acest amendament depus de colegi se dezbate în Comisia Juridică, de acolo iese un raport. Noi vom susţine desfiinţarea SIIJ-ului, fără niciun fel de discuţie. Dacă se iese cu un raport în care acest amendament se regăseşte vom susţine în acea formă, dacă nu se regăseşte acest amendament vom susţine forma care iese din comisia de specialitate. Vreau să fie clar: susţinem desfiinţarea SIIJ-ului”, susţine oficialul UDMR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce pensii vor creşte de la 1 septembrie

0
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că pensionarii vor avea parte de majorări semnificative de la 1 septembrie. CITEŞTE ŞI: BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului Șeful CNPP spune că cei mai mulți...