Remus Truică și Prințul Paul au fost condamnați la închisoare. Decizia nu este definitivă

Magnatul Beny Steimnetz aşteaptă decizia judecătorilor

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Braşov, la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul retrocedării Pădurii Snagov.

În acelaşi dosar, Prinţul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia instanţei nu este definitivă.

În acest dosar, patronul cotidianului ”Evenimentul zilei”, Dan Andronic a fost achitat de judecători. Nici în cazul său, soluția nu este definitivă.

Curtea de Apel Braşov a pronunţat, astăzi, sentinţa în dosarul în care omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată pentru retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, anunță News.ro.

Condamnat pentru trafic de influență

Remus Truică a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind achitat pentru alte infracţiuni.

Astfel, el a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru tric de influenţă şi la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de spălare a banilor.

Instanţa a decis contopirea pedepselor şi a hotărât ca lui Remus Truică să-i fie aplicată pedeapsa cea mai grea, cea de 4 ani de închisoare. De asemenea, are o serie de interdicţii.
Din pedeapsa aplicată va fi dedusă perioada de reţinere şi arest la domiciliu, cuprinsă între 9 decembrie 2015 – 21 iunie 2016.

Și sângele regal a fost condamnat

Prinţul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă. El a fost achitat pentru comiterea infracţiunilor de spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Remus Truică şi Prinţul Paul au fost obligaţi la plata sumei de 55.300 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare. Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 4.000.000 de euro de la Prinţul Paul.

Dan Andronic a fost achitat

Jurnalistul Dan Andronic, dar şi alţi inculpaţi au fost achitaţi. Decizia instanţei nu este definitivă

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar prinţul Paul a fost acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), ”în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”.

Procurorii DNA arătau că prinţul Paul i-a promis lui Truică şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50 la sută şi 80 la sută, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL.

”Aceasta, pentru ca ei să intervină pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, prin influenţa avută în mod direct (fost şi actual consilier al primului ministru) şi indirect, prin intermediul relaţiilor pe care le au în lumea politică, în justiţie, la cel mai înalt nivel şi presă (relaţii de prietenie şi de afaceri cu membri ai Guvernului, parlamentari, funcţionari autorităţi publice, cu persoane cu influenţă în presă, relaţii la ICCJ, contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philipe”, preciza DNA.

După dobândirea Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa, acestea au fost transferate de prinţul Paul, prin contracte de vânzare-cumpărare, către Reciplia SRL, la preţuri mult subevaluate, disimulându-se natura ilicită a provenienţei. Firma respectivă a vândut mai departe altor persoane, fără a încasa vreo sumă de bani.

Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu statului de 9.523.769 de euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului de 135.874.800 de euro, menţionau procurorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here