UPDATE Tribunalul București a admis intrarea RADET în insolvență. Ce datorii are regia

RADET
RADET se pregătește să bage căldură în calorifere

Magistraţii Tribunalului Bucureşti decid miercuri dacă RADET intră în insolvenţă. Regia are datorii de 3,6 miliarde de lei către ELCEN care, la rândul său, a solicitat intrarea în insolvență. Cererea ELCEN se judecă tot miercuri.

UPDATE Tribunalul Bucureşti a admis cererea RADET de intrare în insolvenţă

„Admite cererea debitorului Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr 85. 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală a insolvenţei împotriva debitorului Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti”, se arată în decizia dată miercuri de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Judecătorii au fixat ca termen limită de depunere de către creditori a opoziţiilor în 10 zile de la notificare. Decizia poate fi atacată tot la Tribunalul Bucureşti cu apel în termen de 7 zile de la comunicare.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, pe 21 septembrie, începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET, iar Consiliul de Administraţie al regiei a luat act pe 22 septembrie de decizia CGMB.

Proiectul de hotărâre prevede mandatarea Consiliului de Administraţie (CA) al RADET pentru a lua „toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii RADET, în vederea garantării livrării agentului termic pentru populaţie şi pentru instituţiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică”.

În 23 septembrie, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, care va începe în 5 octombrie judecarea cererii RADET de intrare în insolvenţă.

La Tribunalul Bucureşti a mai fost înregistrat, în 23 septembrie, un dosar în care importatorul şi distribuitorul de izolaţii termice şi tehnologice, produse abrazive şi consumabile pentru sudură Q. Euro Soft SRL din Bucureşti a solicitat insolvenţa RADET.

RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.