Trei militari au murit după ce un camion s-a răsturnat într-o râpă. Tudose a sărit la gâtul lui Arafat

Un camion în care se aflau 13 militari s-a răsturnat, joi seară, într-o râpă de aproximativ 40 de metri, în localitatea Dâmbovicioara din judeţul Argeş. 

Trei dintre militari care se aflau în cabina camionului răsturnat au decedat în urma incidentului. Alți zece au fost scoşi de către echipale de salvare după o intervenţie extrem de dificilă, iar nouă dintre ei au fost răniţi şi sunt transportaţi la spitale.

Într-o intervenție după miezul nopții la postul tv Digi24, Mihai Tudose, noul premier al României, s-a arătat deranjat că Raed Arafat, cel care coordonează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, nu ajunse la locul incidentului. Mai mult, prim-ministrul a spus că nu este posibil ca într-un stat modern, civilizat să nu existe dotări pentru intervenții de urgență. Mihai Tudose a făcut referire la lipsa elicopterelor care să intervină pe timp de noapte, a unor macarale speciale și alte utilaje.

Nu a avut frâne

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că, potrivit declaraţiilor şoferului, camionul ar fi rămas fără frâne. Vehiculul – în care se aflau militari de la Batalionul de vânători de munte de la Câmpulung Muscel – era într-un convoi în care se mai aflau încă trei camioane şi un ARO, care se întorceau de la un exerciţiu. Premierul Mihai Tudose a declarat, la Realitatea TV, că este „impardonabil” să nu poată fi făcute zboruri cu elicopterele pe timp de noapte pentru transportul victimelor la spital.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că doi dintre militarii transportaţi la spitalul din Câmpulung au traumatisme cranio-cerebrale, iar ceilalţi au traumatisme la membre. ”Toţi sunt cu politraumatisme, însă sunt conştienţi şi stabili”, a spus Bodog. El a precizat că alte două victime au fost transportate la un spital din Braşov, acestea având leziuni uşoare.

Motorul i-a ucis

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că motorul camionului a căzut peste doi militari, fiind vorba despre care mai sunt încarceraţi la această oră, ea precizând că deocamdată echipele de intervenţie pot vedea doar picioarele acestora. Ea a mai spus că deocamdată nu poate fi declarat decesul celor doi. Ea a mai spus că din declaraţiile supravieţuitorilor reiese că autovehiculul a rămas fără frâne.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here