Trei cutremure s-au produs luni dimineața, în România

Cutremur
Cutremur

Trei cutremure slabe s-au produs luni dimineaţa în zona seismică Vrancea şi în regiunea Moldovei.

Ele au magnitudini de 2,4, 3 şi 2,1 pe scara Richter, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism a avut loc în judeţul Vaslui

Primul seism, de 2,4 pe Richter, a avut loc la ora locală 3:32, în judeţul Vaslui, la adâncimea de 6 kilometri (km),. Epicentrul s-a aflat la 43 km Sud de Iaşi, 48 km Nord-Est de Bacău, 109 km Vest de Chişinău şi 155 km nord de Galaţi, potrivit stiripesurse.ro.

Un nou cutremur în judeţul Vrancea

După aproximativ o jumătate de oră (3:58) s-a produs un nou cutremur, cu magnitudinea 3, însă în judeţul Vrancea şi la o adâncime de 100 de kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 72 km Est de Braşov, 88 km Nord-Est de Ploieşti, 105 km Sud de Bacău, 120 km Vest de Galaţi, 121 km Vest de Brăila şi 140 km Nord de Bucureşti.

La ora 4:34, în judeţul Vrancea, a mai avut loc un cutremur slab cu magnitudinea 2,1, la adâncimea de 75 km.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea. El a avut loc la o adâncime de 121 de kilometri,. Cutremurul a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. El a fost resimţit şi la Bucureşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here