Tratament revoluționar pentru bolnavii de Parkinson, la Galați

FOTO: valelopardo/Pixabay.com
FOTO: valelopardo/Pixabay.com

La Spitalul Județean Galați a fost inaugurat un centru de tratament multimodal al bolii Parkinson, unic în regiunea de Sud-Est.

Pacienții aflați în diferite stadii ale bolii beneficiază de metode moderne de tratament, inclusiv de terapie infuzională, prin montarea unor pompe externe portabile, care eliberează continuu medicația direct în intestinul subțire.

Deja au fost realizate două astfel de proceduri, iar pacienții au fost deja externați Spre exemplu, unul dintre pacienți, care era imobilizat la pat, a plecat pe propriile picioare după montarea acestui dispozitiv medical. Această procedură medicală este gratuită.

„Se face o intervenție chirurgicală minim invazivă. Se montează un tub în intestinul subțire și el este conectat la o pompă, iar acea pompă injectează, în mod continuu, substanța care lipsește la bolnavul cu Parkinson, adică dopamină. Am avut un pacient imobilizat la pat și care în patru zile a plecat pe picioare”, a declarat dr. Mihaela Lungu, șefa Secţiei de Neurologie, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

„La Galați, a avut loc una dintre cele mai importante conferințe medicale dedicate neurologiei, la care am participat cu mare bucurie. Evenimentul a adus o veste extrem de importantă pentru bolnavii de Parkinson, care, acum, pot beneficia și la Galați de intervenții și tratamente medicale la fel ca în marile centre ale țării. În cadrul Spitalului Județean, acum se pot monta pompe externe portabile, care eliberează continuu medicația direct în intestinul subțire. Noul centru de tratament multimodal al bolii Parkinson înseamnă o echipă de profesioniști formată din chirurgi, gastroenterologi, neurologi și medici de terapie intensivă. Oameni care au crezut într-un vis și care au făcut tot posibilul ca acesta să devină realitate”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, în evidența medicilor sunt 870 de pacienți cu Parkinson.

Până acum, pacienții erau nevoiți să ajungă în centrele medicale de la București sau Iași pentru a beneficia de un astfel de tratament.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here