Traseismul politic ar putea fi interzis prin Constituție

Mitocănia politicienilor Traseismul politic ar putea fi interzis prin Constituție

Traseismul politic ar fi o şansă mare pentru România dacă ar fi interzis prin Constituție, este de părere consilierul local Gheorghe Gligan din cadrul Primăriei municipiului Baia Mare.

„Interzicerea prin constituţie a traseismului politic pentru să zicem o perioadă de minim 20 ani după ce ţi-ai dat demisia dintr-un partid, cu excepţia cazurilor când persoana este exclusă din partid, cred că ar fi o şansă mare pentru România”, a spus Gheorghe Gligan, pe pagina sa de Facebook.

O lege dată în această privinţă ar putea fi schimbată foarte uşor de politicieni, de aceea este necesară includerea prevederii în legea fundamentală, consideră politicianul.

„O lege în acest sens nu cred că ar exista vreodată interesul să se dea şi chiar dacă s-ar da ar putea fi schimbată oricând. Însă acest lucru ar putea fi legiferat prin constituţie în urma unui referendum. Întrebarea mea este una simplă: înţelege acest popor importanţa interzicerii traseismului politic şi se găsesc 500.000 de semnatari pentru iniţierea unui referendum pe această temă?”, a menţionat Gheorghe Gligan în postarea sa.

Consilierul local mai spune că o astfel de interzicere a traseismului politic prin Constituţie i-ar face pe politicieni să fie mult mai atenţi şi responsabili cu cariera lor politică şi în relaţia cu alegătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

*