miercuri, iulie 3, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalTranzacție de 740 mil euro/Liberty a finalizat achiziția activelor europene de la...

Tranzacție de 740 mil euro/Liberty a finalizat achiziția activelor europene de la ArcelorMittal

-

Combinatul siderurgic din Galați și-a schimbat proprietarul. Grupul Britanic Liberty a anunțat că a finalizat achiziția colosului industrial deținut de ArcelorMittal. Combinatul gălățean a fost vândut grupului Liberty la pachet cu alte
unități care includ cea mai importantă fabrică de oțel din Ostrava, în Republica Cehă, laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) și două fabrici în apropiere de Liège în Belgia.

Tranzacția de 740 de milioane de euro poziționează Liberty în top 10 producători de oțel la nivel global, cu excepția Chinei, cu o capacitate de laminare de peste 18 milioane de tone și acoperă o gamă largă de produse din oțel. Aceasta este cea mai mare tranzacție într-o singură tranșă realizată de GFG, în urma căreia Alianța ajunge la un număr de aproximativ 30.000 de angajați în 30 de țări.

Cele șapte unități, care au devenit astăzi parte din Liberty, dețin în total un număr de 14.000 de angajați și includ cele mai importante fabrici de oțel din Ostrava în Republica Cehă și Galați în România, precum și laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) și două fabrici în apropiere de Liège în Belgia. Centrele de servicii se află în Franța și Italia.

Aceste unități, cu o capacitate totală de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizează oțel pentru mai multe industrii cheie din Europa, printre care: sectorul de construcții și al produselor de infrastructură, industria automobilelor, industria aerospațială, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum și de materiale de construcții. Liberty Steel își propune ca în următorii trei ani să crească cu aproximativ 50% vânzările cu ajutorul acestor unități de producție.

După anunțul făcut astăzi, urmează o evaluare 100 de zile, timp în care Liberty Steel, în colaborare cu managementul local, sindicatele, clienții și furnizorii, va finaliza o analiză cuprinzătoare a fabricilor, pentru a explora oportunitățile de investiții și a dezvolta planuri detaliate ca să stimuleze competitivitatea, să extindă gama de produse și să susțină creșterea vânzărilor. Pe termen mediu, Liberty va lua în calcul oportunitatea de a produce oțeluri de o calitate superioară cu un profil de producție mai flexibil.

Ca parte a unei coaliții globale de companii industriale, aceste unități de producție se alătură strategiei GREENSTEEL implementată de Liberty Steel și GFG, pentru a crea o afacere sustenabilă din punct de vedere economic și de mediu, bazată pe metode de producție cu emisii scăzute de carbon.

Noul proprietar al combinatului este omul de afaceri Sanjeev Gupta, un britanic cu origini indiene, fondatorul companiei Liberty House.

„Acesta este un pas foarte important pentru noi și un reper în evoluția GFG. Suntem extrem de mândri să primim în familia GFG o echipă solidă, înalt calificată și dedicată. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a crea un viitor promițător și sustenabil pentru industria noastră. Aceste fabrici vor juca un rol cheie în strategia noastră globală de a crea un business sustenabil în industria oțelului, cu un lanț valoric integrat, de la materie brută la produse finite de înaltă calitate, distribuite în piețe competitive”, a declarat Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG.

Jon Bolton, directorul departamentului de dezvoltare globală al Liberty Steel a adăugat: „Aceste fabrici au o poziționare strategică, operațiuni eficiente cu structuri de costuri competitive și intenționăm să capitalizăm pe aceste baze prin investiții strategice, schimbări în profilul de producție și colaborări cu grupul nostru global”.

Liberty Steel este parte a Alianței GFG, un grup global care activează în domenii precum energie, minerit, metale, inginerie, logistică și servicii financiare, cu sediul central în Londra și birouri în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și prezență în aproape 30 de țări din întreaga lume. GFG Alliance, care are o forță de muncă globală de aproximativ 30.000 de angajați și o cifră de afaceri ce depășește 20 miliarde de dolari, reunește companii integrate din domeniul industrial și din cel al prelucrării metalelor sub brandul „Liberty”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Premierul Ciolacu: Pentru 1,8 milioane de angajați, salariul minim brut se majorează de la 3.300 la 3.700 de lei

0
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, pentru 1,8 milioane de angajaţi, majoritar din sectorul privat, salariul minim brut se majorează de la 3.300 la 3.700 de lei, această majorare permiţând ca, de la 1 ianuarie 2025, să fie implementat...