Tramvaiul 41 va circula deviat un an și patru luni, din cauza lucrărilor la metroul din Drumul Taberei

Circulaţia liniei de tramvai 41 este suspendată din luna iulie

Tramvaiul 41 va circula deviat în zona Pieţei Drumul Taberei (Piaţa Moghioroş) pe o perioadă de un an și șase luni, din aprilie anul acesta până în iulie anul viitor, pentru lucrări la Magistrala 5 de metrou.

„Devierea tramvaiului 41 se va face pe un traseu provizoriu, prin deplasarea locală a celor două linii de tramvai înspre stânga liniei 41 existente (traseul provizoriu al liniei 41 se va îndepărta local cu circa 7 metri faţă de Piaţa Moghioroş – în acelaşi mod cu devierea locală de trafic)”, a explicat Ion Constantinescu, directorul general al Metrorex, citat de Economica.net.

Modificarea va fi făcută doar pe bulevardul Braşov în perioada aprilie 2018 – iulie 2019, a adăugat şeful companiei de metrou. Iar odată cu şinele, va fi deviat şi bulevardul, în intersecţia de la Moghioroş. Devierea traficului în zonă, inclusiv a celui auto, este necesară pentru lucrări la viitoarea staţie de metrou Parc Drumul Taberei care va avea şapte guri de acces. Şinele de tramvai vor fi mutate pentru execuția a trei zone de acces: A1, B1 – situate pe refugiul de tramvai și B – spre piața Moghioroș. Aşadar, în staţia de metrou se va putea pătrunde direct din refugiul tramvaiului 41, aşa cum se întâmplă acum la Crângaşi.

Potrivit Metrorex, noua linie de metrou ar putea fi pusă în funcţiune înainte ca lucrările la cele trei accese să fie finalizate. „Stația de metrou Parc Drumul Taberei va putea fi pusă în funcțiune doar cu accesele A, C, D și E, situate adiacent față de Bulevardul Drumul Taberei de la strada Brașov spre stația Romancierilor”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here