Tramvaiul 21, ca 41. Patru milioane de lei pentru instalarea de garduri pe Moșilor și Colentina

Tramvaiul 21 întoarce la Piața Sfântu Gheorghe

Primăria Capitalei va aloca aproape patru milioane de lei pentru montarea de garduri pe Calea Moșilor și Șoseaua Colentina, astfel încât tramvaiul 21 va circula rapid, pe modelul tramvaiului 41, au decis luni consilierii generali.

Proiectul de hotărâre privind montarea de garduri de-a lungul liniei pe care circulă tramvaiul 21 a fost aprobat în şedinţa extraordinară de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 42 de voturi „pentru”, trei abţineri şi un vot „împotrivă”.

„Circulaţia tramvaielor de pe traseul liniei 21 (cuprins pe tronsonul Şos. Colentina, Calea Moşilor între bucla de întoarcere Helitube şi B-dul Carol) este îngreunată de cea a autovehiculelor care pătrund pe ampriza liniei de tramvai, neputându-se asigura o frecvenţă de circulaţie constantă, conform graficelor stabilite. Aplicarea acestui tip de reglementare a circulaţiei rutiere cotribuie la creşterea vitezei de exploatare a tramvaielor şi o frecvenţă mai bună de circulaţia a acestora, ceea ce este în beneficiul cetăţenilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, semnat de primarul Gabriela Firea.

Separarea traficului auto de linia de tramvai va fi făcută prin montarea unor panouri de gard confecţionate din ţeavă de oţel cu diametrul de 51×3,5 milimetri. Gardul va fi montat pe lungimea de aproape nouă kilometri a liniei de tramvai, excepţie făcând intersecţiile, zonele de acces şi zona peroanelor. Înălţimea gardului va fi de aproape un metru de la nivelul superior al şinei.

Municipalitatea arată că separarea liniei de tramvai de restul traficului duce la creşterea medie a vitezei, precum şi a capacităţii de transport cu aproape 18% mai mult decât în prezent. De asemenea, se poate obţine şi o reducere a numărului de tramvaie care circulă pe acest traseu, de la 18 la 15.

Primăria Capitalei se aşteaptă ca numărul de călători cu tramvaiul 21 să crească cu aproape 700 pe oră şi sens, iar venitul suplimentar să fie de 327,60 de lei. „Un alt avantaj va fi acela de diminuare a accidentelor cu terţi participanţi la trafic şi pietoni care nu vor mai avea acces la intersecţia cu calea de rulare a tramvaielor, decât prin locuri prestabilite”, mai scrie în proiect.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 3.950.112 de lei, cu TVA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here