Tramvaie noi în București. Primăria Capitalei a lansat licitația de aproape 200 milioane de euro

tramvaie noi în București tramvaie noi la Craiova tramvaie noi pentru Brăila se suspendă licitația pentru tramvaie tramvaie noi în București Primăria Capitalei cumpără tramvaie

Primăria Capitalei a lansat licitația pentru tramvaie noi în București, cu o valoare estimată de 845,68 milioane de lei (181,63 milioane de euro), iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 14 februarie 2019.

Vor fi achiziționate tramvaie noi în București de 36 de metri lungime, cu minimum cinci uși duble și podea 100% joasă, informează Club Feroviar.

“Tramvaiele vor fi fabricate sub aceeași marcă, de același producător”, se arată în caietul de sarcini. Câștigătorul licitației va asigura și instruirea vatmanilor. Ofertantul va include în preț costurile licențelor de operare pentru toate echipamentele electrice și electronice controlate de computere precum și pentru echipamentele de diagnoză.

Tramvaie noi în București. Ce va trebui să cuprindă oferta

Oferta tehnică va trebui să conțină un tramvai cu podea 100% joasă, care dispune de omologare de tip într-un stat UE, începând cu 2013.

Contractul va avea o durată de 37 de luni și nu va fi împărțit pe loturi. Achiziția tramvaielor va fi asigurată din fonduri bugetare. Câștigătorul licitației va livra primul tramvai în maximum nouă luni de la semnarea contractului. După livrare, ofertantul se obligă în maximum trei luni să realizeze omologarea de tip a tramvaiului cap de serie, la achizitor, pe cheltuiala sa. Dacă în termen de 12 luni ofertantul nu va realiza omologarea, atunci Primăria București va putea rezilia contractul.

Operatorii economici ce vor depune oferte va trebui să aibă o medie a cifrei de afaceri anuale, pe ultimii trei ani (2015, 2016, 2017) de minimum de 280.000.000 de lei.

Ofertantul va prezenta lista principalelor livrări de produse efectuate în ultimii trei ani, raportați la termenul limită pentru depunerea ofertelor, din care să rezulte că a livrat sau furnizat produse similare cu cele care fac obiectul achiziției, la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minimum 28.000.000 lei, cu indicarea datelor și a beneficiarilor publici sau privați.

Reamintim că aceste tramvaie noi în București vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55.

LĂSAȚI UN MESAJ