Tramvaie decorate cu elemente culturale din Grecia, Spania, Suedia şi România circulă pe liniile 1 şi 10

tramvaie decorate
Tramvaiele decorate vor circula pe liniile 1 și 10

De luni, două tramvaie decorate cu elemente culturale din Grecia, Spania, Suedia şi România, pictate de unii dintre cei mai cunoscuţi artişti români în domeniul artei urbane, vor circula pe liniile 1 şi 10.

„Două tramvaie pictate cu elemente culturale din Grecia, Spania, Suedia şi România vor circula, începând de luni, 12 noiembrie a.c., pe liniile 1 şi 10, în urma unui acord încheiat de Primăria Capitalei, prin PROEDUS, cu STB SA, care au ca parteneri Institutul Cultural Român, Fundaţia Greacă şi ambasadele Spaniei şi Suediei la Bucureşti. Tramvaiele vor fi pictate de unii dintre cei mai cunoscuţi artişti români în domeniul artei urbane: Alexandru Ciubotariu, cunoscut drept Pisica Pătrată, va fi autorul imaginilor reprezentative pentru Grecia şi România, în timp ce pentru Spania şi Suedia lucrările vor fi realizate de colectivul de artişti urbani Sweet Damage Crew şi Ovidiu Mihai, cu numele de artist Obie Platon”, a anunţat Societatea deTransport Bucureşti.

Alegerea tramvaiului ca suport pentru picturi nu este întâmplătoare, unul dintre obiectivele proiectului fiind acela de a încuraja călătoria cu acest vehicul nepoluant şi de a aduce arta mai aproape de public. În proiect, elevi ai Liceului de artă „Dimitrie Paciurea” din Capitală vor deprinde tehnica pictării cu graffiti în cadrul atelierelor care se desfăşoară pentru decorarea celor două vehicule.

Iniţiativa promovează imaginea şi patrimoniul cultural al celor patru ţări prin intermediul artei urbane şi, totodată, îşi propune să familiarizeze publicul Capitalei cu acest nou fenomen, care contribuie semnificativ la revitalizarea estetică a oraşului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here