Primarul comunei Traian Vuia din județul Timiș a făcut 32 de cetățeni de onoare într-o singură zi

Traian Vuia din județul Timiş

Primarul comunei Traian Vuia din județul Timiş, care are puţin peste 2.000 de locuitori, a făcut, de Centenar, nu mai puțin de 32 de cetăţeni de onoare.

La propunerea primarului, Consiliul Local a votat acordarea titlurilor, chiar dacă pe listă se găsesc persoane despre care oamenii din comună nici măcar nu au auzit, informează Digi24.

Comuna în care s-a născut Traian Vuia a devenit localitatea cu cea mai mare densitate de cetăţeni de onoare din România. Câte unul la fiecare 62 de persoane este raportul, după ce 32 de titluri au fost acordate de 1 Decembrie.

”Și-au adus aportul la dezvoltarea comunității și a României. Pastorii și preoții care au ridicat lăcașe de cult în comună, dascălii, foștii directori de școală, profesorii care au scris monografia satului, medici, profesori universitari”, a declarat Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia din județul Timiș.

Foști primari și viceprimari, cetățeni de onoare ai comunei Traian Vuia din județul Timiș

Şapte foști primari și viceprimari sunt acum cetăţeni de onoare ai comunei Traian Vuia din județul Timiș.

”Am avut Un mandat de patru ani, între ’92 până în ’96. În perioada aceea nu erau fonduri europene. De asfaltat n-am putut că era foarte scump”, spune Gheorghe Covaci, fost viceprimar al comunei Traian Vuia. ”În ăștia 20 de ani am avut mai puține realizări deoarece nu erau fonduri”, a declarat, la rândul lui, Nicolae Jujonescu, fost primar al comunei Traian Vuia.

Textul hotărârii de Consiliu Local prin care au fost acordate cele 32 de titluri de cetăţean de onoare a fost luat de pe internet. Documentul original este al oraşului Paşcani, iar numele nu a fost modificat. ”Modelul de hotărâre respectiv a fost luat ca model. Este o greșeală, am avut o discuție cu doamna secretar”, a replicat primarul.

Festivitatea în care au fost acordate titlurile de cetăţean de onoare a costat 22.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

*