Traian Băsescu și Cristian Tudor Popescu, replici ca la ușa cortului. Legătura cu Simona Halep

Fostul preşedinte Traian Băsescu, fost primar general al Bucureștiului, şi Cristian Tudor Popescu și-au aruncat vorbe grele pe Facebook, unde s-au bălăcărit ca la ușa cortului.

Disputa a pornit de la meciul Simonei Halep de la Roland Garros. „Îngrozitor! Meciul Simonei Halep, la Roland Garros, este comentat pe PRO TV de un ţârcovnic piţigăiat, plin de rahat (el o spune despre el) şi de ifose, de teapa lui CTP. Cum o fi ajuns PRO TV atât de îngăduitor cu o mizerie care nu poate fi apropiată de sportul alb?”, a scris Băsescu sâmbătă pe rețeaua de socializare.

El a făcut aluzie la afirmaţii ale lui Cristian Tudor Popescu conform cărora se simte „mânjit” de fecale din cap până-n picioare având în vedere comportamentul lui Traian Băsescu, ales de două ori preşedinte al României. Reacţia jurnalistului fusese determinată de clemenţa solicitată de fostul şef al statului pentru femeile condamnate.

„A trebuit să butonez telecomanda şi să urmăresc meciul pe un canal european (Eurosport – n.red.), unde meciul dintre Simona şi Ostapenko era comentat de specialişti adevăraţi, şi nu de panarame care încearcă să-şi salveze reputaţia, lipindu-se de o campioană”, a scris Traian Băsescu într-o postare ulterioară.

Mai mult, în răspunsul la comentariul unui utlizator csare îl întreba dacă nu cumva i-a spart cineva contul, sugerând că limbajul este prea dur, şi-a explicat atitudinea: „Nu mi-a spart nimeni contul dar acest CTP (care la mineriadă îi înfiera pe intelectualii ce nu erau de acord cu minerii şi care prin 2005 mă lingea), mai acum câteva săptămâni a scris că se „simte mânjit cu rahat” de mandatele mele. Eu nu cred că are dreptate, dar dacă se simte cum a spus, am zis să-l ajut”.

Cristian Tudor Popescu i-a răspuns într-un Post Scriptum la postarea în care o elogia pe Simona Halep. „Eram conştient, când am acceptat invitaţia ProTV de a comenta în direct finala, că, dacă Simona pierde, lăturile mă vor lovi şi pe mine. Pe lângă cretinetzi şi netandertali, arătându-se, în premieră absolută, interesat de tenis, fostul preşedinte Băsescu îmi aruncă un şir de injurii bazate pe niciun argument, în legătură cu calitatea mea de comentator de tenis. Face o mică pauză şi apoi mai scrie pe Facebook: <Sper că CTP-ul va comenta şi meciul de fotbal Polonia-România, dacă se pricepe la toate>. Dl Băsescu, aşa cum a procedat când mă acuza, fără să clipească, cum că aş fi lucrat la Scânteia, fără a se interesa în legătură cu faptul că n-am lucrat nicio zi, în niciun ziar, înainte de `89, nu are minima decenţă să se informeze că subsemnatul refuz să comentez fotbal de mulţi ani de zile, de când am propus desfiinţarea echipei naţionale. Pe manipulatorul murdar îl preocupă doar să arunce asupra mea şi previzibila înfrângere a băieţilor care dau cu piciorul în minge cu tricolorul pe ei”, a scris el.

În ceea ce priveşte tenisul şi comentariul de tenis,  Cristian Tudor Popescu afirmă ironic că este dispus să accepte că Băsescu este un fin specialist, iar el un ignorant. „Asta însă nu schimbă cu o iotă ce-am spus joi seara la Digi24 şi a declanşat, de fapt, flegmele de ultimă oră aruncate de distinsul: că preşedintele Iohannis a fost, la Washington, primul preşedinte al României care vorbeşte o engleză civilizată şi nu miroase a comunisto-securist. Ceea ce subîntinde faptul că dl Băsescu vorbeşte englezeşte melteneşte, în băsic ingliş, emană o duhoare de dihor securisto-comunist şi s-a afirmat ca tată şi protector al hoţilor, mai ales al hoaţelor cu tupeu cât cuprinde”, continuă CTP.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.