PMP își va desemna propriul candidat la Primăria Generală a Capitalei. Candidează Băsescu?

Foto sursa: Traian Basescu, Facebook

PMP își va desemna propriul candidat la Primăria Generală a Capitalei, a spus fostul președinte al României, Traian Băsescu. El nu a anunțat încă dacă va candida pentru un nou mandat.

Dar a precizat că „vrea să dea o lecție USR-ului” care „procedează ca băieții deștepți din energie”.

Fostul președinte a spus și că „cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de cele 10 procente pe care PMP le obține în București”.

„Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR”

„Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat ieri că nu se poate. Deci declanșăm procedurile interne de desemnare a candidaților”, a declarat Traian Băsescu, potrivit digi24.ro.

Traian Băsescu nu știe de ce PMP nu a fost inclus în această alianță a dreptei.

„Nu știm. Greu de spus. Eu am un singur raționament. Având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, foarte probabil cineva își dorește că Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră. Nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente.

Eu nu prea știu să pierd. N-am învățat treaba asta în politică. Dacă întru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului. Dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a explicat de ce este nemulțumit de USR.

„Refuzul de a acceptă PMP-ul care, repet, nu este un partid din care eu mai fac parte. Deci, motivația „Nu vrem cu Băsescu” nu mai poate funcționa”.

El a fost întrebat dacă candidatura să la Primăria Capitalei nu înseamnă în ajutor dat Gabrielei Firea.

„Bun, și oferta USR-PNL care este? Desființați-vă, voi PMP, că noi suntem niște băieți deștepți. Ăștia au început să procedeze că băieții deștepți din energie. Ar vrea că PMP să le dea voturile dar să nu aibă candidați. Democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri”, a declarat Traian Băsescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here