Traian Băsescu: Klaus Iohannis „știe să facă socotelile”. Liberalii trebuie aduși la guvernare

moţiune de cenzură

Președintele PMP, Traian Băsescu, fost șef al statului și fost primar general, spune că Klaus Iohannis „știe să facă socotelile”, în contextul în care Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, și ar trebui să le dea mandatul liberalilor.

„PSD-ALDE merg în fața președintelui infinit mai șubrezi decât au fost la instalarea Guvernului Grindeanu după alegeri. Deci, merg foarte șubrezi și Iohannis cu certitudine știe să facă socotelile. A luat notă că moțiunea a trecut la limită prin prezența a 15 minoritari și știe că nu mai are în față acea forță de vot parlamentar pe care a avut-o la desemnarea lui Grindeanu”, a declarat Traian Băsescu miercuri seara la B1 TV.

Liderul PMP afirmă că acum PSD și ALDE ar trebui să treacă în Opoziție și actuala Opoziție, în frunte cu liberalii, ar trebui să formeze noul Guvern. Întrebat cine e în stare acum să formeze majoritatea în Parlament, Traian Băsescu a răspuns: „Opoziția. Mandatul trebuie dat partidului următor, ca număr de voturi, liberalilor, și ei să încerce să adune o majoritate. Deci, după părerea mea, președintele Iohannis are obligația să facă lucrul acesta, pentru că nu are niciun fel de garanție că, peste trei luni, pe hachițele lui Dragnea, nu vom repeta situația în care ne-am aflat acum. Oamenii aceștia sunt inapți pentru guvernare”.

Traian Băsescu a precizat că până acum nu a discutat cu liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here