Traian Băsescu despre disputa Gabriela Firea – Carmen Dan: „Jandarmeria, prinsă în jocul politic a două …doamne”

Fostul primar general Traian Băsescu comentează duminică, într-o postare pe Facebook intitulată „Jandarmeria, prinsă în jocul politic a două …doamne”, incidentele care au avut loc sâmbătă în Piaţa Victoriei şi reacţia primarului Gabriela Firea şi a ministrului de Interne Carmen Dan.

Traian Băsescu începe prin a face o cronologie a evenimentelor care au generat situaţia de sâmbătă, când protestatarii nemulţumiţi de intenţia primarului general de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei au încercat să împiedice activitatea angajaţilor municipalităţii, au avut altercaţii cu jandarmii şi au sfârşit prin a demonta schelele scenei pregătite pentru eveniment.

„Premierul PSD cere să nu se organizeze un târg în Piaţa Victoriei, conştient fiind de implicaţii. Primarul General PSD dispune, cu cinism, să se organizeze târgul în Piaţa Victoriei, deşi era conştient de potenţialul conflictual al acestei decizii. Numai ce începe în Piaţa Victoriei montarea scenei pentru târg şi conflictul violent izbucneşte între un bătrân bolşevic agresiv şi un protestatar de cea mai proastă speţă, care îl loveşte pe bătrânul bolşevic”, scrie fostul primar.

El remarcă faptul că jandarmii au intervenit strict în limita procedurilor şi l-au încătuşat pe protestatar, pentru a-l duce la Poliţie. „După incidentul violent, Primarul General, cu codiţa pleoştită, îşi retrage din Piaţa Victoriei recuzita cu care a provocat scandalul şi anulează târgul proferând ameninţări cu dosare penale şi acuzând Jandarmeria. Sare imediat şi ministrul de Interne PSD care, cântând în strună Primarului General, anunţă o anchetă drastică la Jandarmerie”, continuă Traian Băsescu. „Şi, uite aşa, din bătălia pentru putere a găştilor din interiorul PSD, care utilizează pe scară largă în spaţiul public numai…doamne şi domni, vinovaţi vor fi jandarmii”, conchide el.

Încă de sâmbătă, când incidentele din Piaţa Victoriei erau în plină desfăşurare, Băsescu a făcut un apel la primarul Capitalei, Gabriela Firea, cerându-i să abandoneze ideea organizării târgului de Crăciun. „Doamnă Primar General Gabriela Vrânceanu Firea, decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă şi vreau să cred că ticăloşia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General”, a scris Băsescu într-o postare pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here