Tragica poveste a lui Ionel, un român care și-a pierdut viața în Italia

Ionel Schipor Foto: quicosenza.it
Ionel Schipor Foto: quicosenza.it

Soția lui Ionel Schipor, un român în vârstă de 33 de ani, care și-a pierdut viața în Italia, într-un accident de muncă, cere să se facă lumină în cazul soțului ei.

Au trecut două săptămâni de la moartea lui Ionel, iar soția nu poate să-i repatrieze trupul neînsuflețit în România și nici nu a fost informată de autorități, exact, cum s-a întâmplat tragedia.

Publicația locală Qui Cosenza scrie că Ionel Schipor locuia împreună cu soția sa în Italia, la Fagnano Castello, provincia Cosenza din Calabria. Românul era angajat, cu contract, la ferma agricolă „Nicoletti Fabio”, din localitatea Figline Vegliaturo, situată în aceeași provincie.

Pe 14 mai 2021, Ionel se afla într-o localitate învecinată, la Cellara, unde trebuia să taie niște copaci, într-o zonă de pădure. Din puținele informații transise de oamenii legii soției, vârful unui copac, care a fost tăiat cu puțin timp înainte, ar fi rămas agățat de altul pe care Ionel îl tăia.

La un moment dat, vârful s-a desprins și a căzut de la mai mulți metri înălțime și l-a lovit în cap pe Ionel, provocându-i mai multe răni grave.

Carabinierii nu ar fi chemat ambulanța

Colegii acestuia spun că oamenii legii care au venit la fața locului primii, carabinieri, în loc să solicite o ambulanță l-au sunat pe angajator mai întâi și nici acesta nu a cerut ajutoare medicale, ci l-a trimis pe fratele său la locul accidentului.

Abia fratele patronului ar fi decis să-l urce pe românul accidentat în mașină și să-l transport la Spitalul Annunziata din Cosenza, însă era deja mort, iar medicii nu au mai putut face nimic.

Soția vrea să facă lumină în acest caz și a apelat la o firmă de avocatură care a început deja demersurile pentru a afla informații necesare de la Parchetul Cosenza.

Acum, anchetatorii trebuie să stabilească dacă anagajatorii se fac vinovați de faptul că nu au oferit românului echipamentul de protecție necesar pentru a desfășura astfel de munci.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here