Tragedie în Mangalia. Copil de trei ani ucis de câinele familiei

Foto: Ciine rau. Sursa Foto: IPN.md
Foto: Ciine rau. Sursa Foto: IPN.md

Un copil în vârstă de trei ani a murit după ce a fost muşcat de câinele familiei. Micuțul, care locuia municipiul Mangalia, nu a mai putut fi salvat în ciuda eforturilor medicilor.

Autorităţile au fost alertate prin 112 de către tatăl copilului. După ce câinele a muşcat copilul, bărbatul l-a transportat pe micuţ la Spitalul Municipal din Mangalia. Medicii nu l-au putut salva.

Filmul tragediei

Bunica copilului încerca să-i dea mâncare câinelui din rasa Presa Canario, aflat într-un ţarc. Copilul a intrat în țarc, fiind atacat şi muşcat de patrupedul agresiv.

Presa Canario este un câine cu un caracter puternic şi agresiv înnăscut. Rasa de câine nu este indicată pentru persoanele neexperimentate, potrivit digi24.ro.

Cercetările în cazul copilului de trei ani din Mangalia sunt efectuate pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi cu privire la respectarea regimului de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Câinele din rasa Presa Canario este înregistrat în registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân, a comunicat IPJ Constanţa.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.Totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, a comunicat IPJ Constanţa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here