Tragedie! Doi români, victimele unui posibil atac rasist produs în Franța

Avertizare de călătorie în Franța
Avertizare de călătorie în Franța: cod portocaliu de caniculă

Doi români și un francez au fost înjunghiați în Franța de către un bărbat cu probleme psihice. Atacul ar putea fi catalogat ca unul rasist.

Bărbatul care suferă de probleme psihice este bănuit că a înjunghiat, sâmbătă, trei persoane, dintre care două de origine română, la Antony, în Franța, scrie lefigaro.fr.

Tentativă de omor sâmbătă seara

Francezul este acuzat pentru tentativă de asasinat. Acest lucru „din cauza rasei, etniei sau religiei”, declară, marți, reprezentanții Parchetul de la Nanterre.

Circumstanța rasismului a fost luată în calcul. Acest lucru deoarece bărbatul „și-a explicat acțiunea prin originea victimelor”, în special rromii, a precizat procuratura pentru AFP.

Sâmbătă seara, un bărbat a rănit grav două femei și un tânăr cu un cuțit, Incidentul a avut loc în Antony (Hautes-de-Seine), un oraș cu peste 60.000 de locuitori,. El este situat în suburbiile sudice ale Parisului.

Agresorul are probleme psihice grave

Potrivit surselor din poliție, respondentul are tulburări psihologice semnificative de tip schizofrenic.

Două dintre victime au fost de origine română, potrivit procuraturii. Este vorba de un tînăr de 19 de ani. Dar și de o femeie, a cărei identitate nu a fost cunoscută și care se afla încă în terapie intensivă marți.

A treia victimă, în vârstă de 59 de ani, este încă spitalizată, potrivit dcnews.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here