Traficul în porturile de la Dunăre, afectat din cauza războiului din Ucraina 

Traficul de mărfuri prin porturile din Galați, Brăila și Tulcea este în scădere cu 26 la sută față de anul precedent. Principală problemă care a condus la scăderea traficului de mărfuri a fost războiul din Ucraina, declanșat la Marea Neagră, anunță Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați.

„Anul 2022 a adus modificări în activitatea comercială a  Compnaiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM), conflictul ruso-ucrainean declanșat în Marea Neagră generând scăderi semnificative ale traficului general de mărfuri operate în porturile administrate de companie dar și reconfigurarea rutelor de transport a mărfurilor”, a declarat Marcela Daniela Costea, directorul general al APDM Galați.

Potrivit sursei citate, cea mai mare reducere de trafic în Portul Galați, din analiză comparativă a ultimilor doi ani, se observă la Portul Mineralier Romportmet, care deservește colosul Liberty Steel Galați.

„Acesta din urmă a fost puternic afectat de conflictul militar, în activitatea acestuia existând sincope în lanțurile logistice – atât în ceea ce privește aprovizionarea cu materii prime, cât și în ceea ce privește transporturile de produse finite. La nivelul anului 2022, Portul Mineralier a înregistrat o scădere cu 38,6% a traficului general de mărfuri, de la 4.996.414 tone în 2021, la 3.067.640 tone în 2022. Se înregistrează o scădere mai mare în traficul fluvial, 41,3 %,  traficul maritim fiind mai mic cu 34% față de anul 2021”, a precizat conducerea APDM Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here