Toate restricțiile din sport, RIDICATE la 1 iulie! Arenele, pline ochi

La mai bine de un an după închiderea arenelor sportive şi oprirea multor competiţii, sportul românesc revine cu adevărat la normalitate.

1 iulie vine cu noi măsuri de relaxare în sport! Cele mai importante decizii: Atât în spaţiile închise cât şi deschise, limita de participare a spectatorilor creşte la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi poate ajunge până la 100%, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

Ce se întâmplă în spațiile închise

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, cu spectatori în tribune într-un procent de 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru:

*persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

*persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

*persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfăşurării evenimentului).

Capacitate maximă

Organizatorul poate decide organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

CITEȘTE ȘI: Cîțu anunță RIDICAREA restricțiilor: 300 de persoane la nunți și botezuri! Cluburile deschise până la 2 noaptea

Această măsură deschide calea organizării mult mai facile de evenimente la capacitate maximă, fără alte avize sau aprobări, şi reprezintă un câştig major pentru sport, sportivi şi iubitorii sportului.

De asemenea, se modifică şi condiţiile de funcţionare pentru sălile de sport şi/sau fitness în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, acestea putând funcţiona la capacitate maximă fără obligativitatea purtării măştii de protecţie şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here