„Toamna bobocilor” Scenei, în sectorul 5. Premiile și Marele Trofeu Ștefan Iordache al Festivalului Național de Teatru pentru Tineret

Stefan Iordache

Oameni buni, nici nu știți, nici nu gândiți ce copii minunați are România! Trecem pe lângă ei dezabuzați, plictisiți, observându-le doar exuberanța, deranjantă deseori pentru „murăturile” care am devenit sau riscăm să devenim!

Fără să-i vedem că sunt și inteligenți, și frumoși, și talentați și – da, da, nu strâmbați din nas! – respectuoși! Vă deranjează, poate, veselia lor nebună, fără limite, zbenguiala lor frumoasă precum a puilor de rândunică la primele zboruri! Vă deranjează, poate, siguranța lor inconștientă că viața este, neapărat, doar o potecă lungă și minunată, plină numai de frumusețe și de magie! Hei, veți spune, dragii noștri cititori, ce naiba faci aici, cetățeanule.net?! Păi, ce să fac, mă bucur și eu de frumusețea, inteligența și talentul unor tineri minunați, chemați și îndemnați de „Piedone de la 5” să facă Teatru, în cinstea frumosului, talentatului, Genialului Ștefan Iordache! Și mă înclin și le mulțumesc tuturor pentru privilegiul de a fi printre ei!      

Piedone la cosit, tinerii la premii!

După patru zile de artă teatrală, talent, entuziasm, tinerețe și dragoste de Artă, s-a tras cortina peste marele eveniment organizat cu dăruire și profesionalism de responsabilii Centrului Cultural și pentru Tineret „Ștefan Iordache” al sectorului 5.

Primele, sosite din timp, au fost florile minunate, aranjamentele florale superbe ce aveau să împodobească sala „Liviu Ciulei” a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra și brațele tinerilor actori!

Stefan Iordache

Apoi, a sosit și administratorul public al sectorului 5, Iulian Cârlogea, în numele primarului Cristian Popescu – Piedone. De ce?! Păi, Piedone tot cu parcurile, tot cu edilitarele, tot cu alarmele date – la orice oră din zi și din noapte – directorilor din Primăria 5 – să fie parcurile curate, străzile măturate, șantierele terminate (ca să deschidă altele noi, acolo unde e nevoie!)! Ați aflat, din cetățeanul.net, ce a făcut în noaptea premergătoare festivității de care vorbesc?! Le-a dat alarma directorilor și angajaților să cosească toate bălăriile și iarba de prin parcurile sectorului – până dimineața să fie gata totul!!!

Oricum, fie vorba-ntre noi, tot Piedone a pierdut lipsind de la ceremonie!

De asemenea, se cuvine să reamintim eforturile susținute ale echipei conduse de Silviu Voicu și de doamna Alina Dobrinescu pentru realizarea unui Festival al excelenței tinerilor actori, amatori (viitori profesioniști) și profesioniști (viitoare stele)!

La finalul festivității de premiere, a avut loc spectacolul “Jungla TEVE”, de Gigi Căciuleanu, în regia autorului, spectacol aparținând Teatrului Dramaturgilor Români.

P.S. Trebuie remarcată absența reprezentanților Ministerului Culturii! Și chiar a ministrului! Despre care ministru vorbim, ce, există așa ceva?!!! Care?! Individul ăla care a zis despre genialul Brâncuși că “a fost un influencer în vremea lui”?! Aaa, pe băiatul ăla l-o fi trimis șeful lui, Gheorghe Flutur, să scrie cu oi pe dealuri!

Ca un mic amănunt, valoarea totală a premiilor a fost de doar 15.000 lei! În sfârșit, sunt vremuri de pandemie și de nesimțire guvernamentală! Noi cu Arta, cu Frumosul unor copii și tineri minunați, Guvernul cu oile, Fluturii și furturile!  

Aplauze! Urale! Bissss! 

Juriul Festivalului, condus de doamna prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu, critic de teatru și autoarea frumoasei lucrări biografice “Regele scamator Ștefan Iordache” a decis, după dezbateri furtunoase, câștigătorii celei de a treia ediții a omagierii Celui mai iubit dintre pământeni!

Stefan Iordache

Premii individual:

3 – Valeriu ILISIE (UNATC – monologul “Dresoarea de fantome”, de Ion Băieșu),

2 – Iulia RUSU (Universitatea Hyperion – “El hombre en el circulo”, de Matei Vișniec),

1 – Lavinia CĂLINESCU (Universitatea Hyperion –“Love story”, creație proprie),

TROFEUL ȘTEFAN IORDACHE – Grațiela VOICU (UNATC –  “Dumnezeu de-a doua zi”, de Ioana Duda).

Premii trupe:

3 –  „CALEA FERATĂ” (Colegiul Național de Artă Regina Maria, Constanța – „Avioane de hârtie”, coordonator Elena Baciu),

2 – “CHAPLIN” (București – „Maison Tuvache”, coordonator Matei Alexandru),

1 “AICI” –  (Asociația cultural artistică Teen Talent, Constanța – “Mecanica inimii”, coordonator Tiberiu Roșu),

TROFEUL  „ȘTEFAN IORDACHE”– „ACTING UP” (București – „Tumult”, adaptare după “How to survive in a Shakespeare play” de Don Zolidis, coordonatori Diana Mănăilă, George Lepădatu).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.