TIMIŞ: Risc de inundații pe mai multe râuri din vestul țării

Hidrologii au emis un cod galben de inundații valabil până luni, la ora 12:00, pentru Crișurile Repede, Negru și Alb și râurile Mureş, Timiş, Nera, Cerna și Jiu, pe raza județelor Arad, Bihor, Caraș Severin, Hunedoara și Timiș.

Ca urmare a precipitațiilor prognozate, dar și a topirii stratului de zăpadă, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Cod galben

Și meteorologii au emis un cod galben pentru județele Caraș-Severin și Hunedoara și pentru zona de munte din Timiș, Arad și Bihor.

Până sâmbătă, la ora 21:00, în zona de munte din toate județele va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Local în zonele joase din Caraș-Severin și Hunedoara, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h, transmite RADIO TIMIŞOARA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.