Theodor Berna, unul din regii asfaltului din Capitală, rămâne în arest la domiciliu

Theodor BernaAdministratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani, va rămâne în continuare în arest la domiciliu. Tribunalul Prahova a respins ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar formulată de Theodor Berna prin apărătorul său. Magistrații au dispus menținerea arestului la domiciliu.

Totuși, instanța i-a acordat lui Berna permisiunea de a părăsi domiciliul pentru rezolvarea unor probleme de natură medicală.

Theodor Berna a fost arestat preventiv la 19 august 2014 sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro, iar din luna decembrie a anului trecut se află în arest la domiciliu.

La 13 noiembrie, Berna a fost trimis în judecată alături de alte șase persoane și patru societăți comerciale, între care două controlate de el, respectiv SC Tehnologica Radion SRL și SC Teloxim Con SRL.

„Inculpații, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, cu scopul ascunderii provenienței ilicite a acestora, sume ce ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăți comerciale de tip fantomă”, informează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit procurorilor, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală este în cuantum de 111.007.553 lei și 395.785.691 lei din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, iar pentru recuperarea acestuia s-a luat măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor aparținând inculpatului Berna Theodor, SC Tehnologica Radion SRL și SC Teloxim Con SRL. Compania Tehnologica Radion se află în insolvență din august 2014.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.