Teste gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin pentru femeile din județul Dâmbovița

Carmen Holban
Carmen Holban

Cancerul de col uterin este o afecțiune foarte des întâlnită în rândul femeilor din România, cu o incidență a cazurilor de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene , de 12,8 la suta de mii de femei, a ddclarat deputatul PSD, Carmen Holban, membru al comisiei de sanatate a Camerei Deputatilor.

Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip.

„Tocmai de aceea, în calitate de membru al Comisiei de Sănătate în Camera Deputaților, am participat astăzi la evenimentul care a marcat lansarea în județul Dâmbovița a Proiectului de Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin. Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.”, a declarat deputatul Carmen Holban. Deputatul încurajeaza doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. „Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate. Pe această cale, doresc să-i felicit pe cei implicați în acest program de prevenție, și salut susținerea pe care președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, o acordă întregului sistem sanitar dâmbovițean”, a declarat Carmen Holban

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.