Revenirea la vatră! Teren gratuit pentru tinerii care vor să se întoarcă la țară

Primarul comunei Măureni, Brian Filimon
Primarul Brian Filimon oferă teren gratuit celor care vor să revină la țară

Primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, vrea să-i facă pe tineri să se întoarcă acasă. Așa că le pune la dispoziţie terenuri pentru a-şi construi case.

„Contează foarte mult şi comunicarea noastră cu tineretul şi cum îi facem să perceapă că şi în ţara noastră se pot face lucruri frumoase, iar pentru aceasta încercăm să le oferim şi noi câte ceva. Încercăm să îi atragem spre casă, să îi convingem să investească aici, să îşi facă o căsuţă a lor. După cum se şi poate vedea, la noi, tinerii au început deja să îşi construiască astfel de case, pentru că le-am oferit teren pe Legea 15.

Acum, la ieşirea din comuna Măureni, spre Reşiţa, scoatem un nou tronson, un teren nou, în care vom avea pusă o parte şi la vânzare, iar cealaltă parte va fi oferită, din nou, tinerilor. În acest fel, sperăm ca şi numărul investitorilor să crească. De altfel, suntem în discuţii cu un investitor, care ar dori să vină la Şoşdea şi să investească într-o fermă mare, valoarea investiţiei fiind de circa 20 milioane euro”, a declarat primarul comunei Măureni, Brian Filimon, citat de Agerpres.

În satul Şoşdea, care aparţine comunei Măureni, primăria a dat aproape 20 de parcele, pe jumătate dintre ele fiind ridicate, deja, primele construcţii. Primarul Brian Filimon este convins că tinerii, dacă sunt ajutaţi, au toate motivele să revină la sat.

Comuna Măureni are, în prezent, aproximativ 2.500 de locuitori.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here