Teodor Meleşcanu se jură că nu candidează la locale: M-am înscris în ALDE pentru că e în familia liberală europeană

Alegerea lui Teodor Meleșcanu la conducerea Senatului, în dezbaterea CCR

Teodor MeleşcanuTeodor Meleşcanu s-a înscris în ALDE, condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, şi s-a jurat că nu intenţionează să candideze la alegerile locale.

“M-am înscris în ALDE pentru că face parte din familia liberală europeană”, a declarat miercuri Teodor Meleşcanu pentru Mediafax. Teodor Meleşcanu a precizat că nu intenţionează să candideze la alegerile locale şi a spus că nu a luat încă o decizie în privinţa unei candidaturi la alegerile parlamentare, pentru că “mai e mult până atunci”.

El a fost eliberat, pe 4 decembrie, din funcţia de consilier de stat pe probleme de securitate din cadrul Cancelariei prim-ministrului prin decizia premierului Dacian Cioloş. Teodor Meleşcanu a fost numit consilier pe probleme de securitate şi apărare de Victor Ponta, în noiembrie 2014. Asta după alegerile prezidenţiale în care Teodor Meleşcanu a candidat ca independent, obţinând 1,09% şi declarându-şi sprijinul pentru candidatul PSD, Victor Ponta, în cel de-al doilea tur de scrutin. Anterior campaniei, el deţinuse funcţia de director al SIE, din februarie 2012.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale, Meleşcanu a deţinut şi funcţia de ministru al Afacerilor Externe, în condiţiile în care Titus Corlăţean şi-a dat demisia, din cauza scandalului legat de votul din diaspora. Pe fondul aceluiaşi scandal, Teodor Meleşcanu a condus MAE doar opt zile, fiind înlocuit ulterior de Bogdan Aurescu şi devenind consilier al premierului.

Meleşcanu nu este la prima colaborare cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El a făcut parte din Guvernul condus de acesta, în perioada 2004-2008, fiind ministru al Apărării Naţionale şi ministru interimar al Justiţiei, la acea dată făcând parte din PNL.

Ministru de Externe în Guvernul Văcăroiu (1992-1996) şi senator PDSR, Teodor Meleşcanu a fondat Alianţa pentru România în 1997, împreună cu mai mulţi foşti membri ai PDSR, iar în 2002 a intrat în PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ