Tensiuni în coaliţia PSD- ALDE din cauza rectificării bugetare.

Tariceanu renunta la candidatura la prezidentiale
Foto: Playtech.ro

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că ALDE nu este de acord cu propunerea de rectificare bugetară făcută de ministrul PSD  Eugen  Teodorovici, după discuţiile de luni, din coaliţia de guvernare. Tăriceanu critică intenţia de tăiere a unor sume de la ministere importante precum Transporturi, Educaţie sau Sănătate, precum şi tăierea fondurilor pentru investiţii.

ALDE a propus ministrului Teodorovici mai multe măsuri pentru a face rost de bani, cum ar fi reducerea cheltuielilor cu aparatul administrativ, reducerea numărului de funcţii de conducere din administraţia publică centrală, prioritizarea cheltuielilor bugetare către investiţii în derulare. ALDE mai solicită alocări suplimentare de fonduri pentru investiţiile mari de infrastructură asumate la adoptarea bugetului pe anul 2019. Proiectul de rectificare bugetară urmează să fie pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor, în timp ce marţi CSAT trebuie să valideze bugetele instituţiilor din domeniul apărării şi securităţii. Rectificarea bugetară ar trebui adoptată de Guvern până la finalul lunii iulie.

Tăriceanu s-a arătat deranjat încă de săptămâna trecută de rectificarea bugetară, fiind nemulţumit de faptul că cei din PSD nu s-au consultat cu ALDE în vederea rectificării. Liderul ALDE a declarat , imediat după ce si-a anunţat candidatura la presedinţia ţării, că unii parlamentari ai ALDE ar putea să nu voteze proiectul de rectificare bugetară .

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here