Taximetriști și clienți, amendați pentru că nu purtau masca de protecție

Peste 110 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea obligației de a purta masca de protecție pe timpul deplasării în autovehiculele care efectuează transport de persoane, a anunțat Brigada Rutieră a Capitalei. Taximetriști și clienți, deopotrivă, au fost amendați cu câte 500 de lei.

„În urma controalelor efectuate, politistii au aplicat 111 sancțiuni contravenționale după cum urmează: 67 pentru nerespectarea obligației de a purta masca de protecție (în valoare de peste 20.000 de lei); 44 pentru încălcarea prevederilor legislației rutiere în vigoare ( în valoare de peste 10.000 de lei)”, a precizat Brigada Rutieră.

Potrivit polițiștilor, un bărbat în vârsta de 24 de ani a efectuat transport public de persoane în regim de taxi și nu a purtat pe timpul transportului masca de protecție. De aseamenea, clientul pe care îl transporta, un bărbat în vârsta de 21 ani nu utiliza masca de protecție. Ambele persoane au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, cu amenda în cuantum de 500 lei.

Un alt exemplu, o femeie în vârstă de 25 de ani, pasager într-un taxi, nu a respectat obligația de a purta masca de protectie. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, au anunțat polițiștii.


Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here